Tofu Szechuan

Spicy og godt med tofu og gulrøtter 

Denne szechuansausen lages litt annerledes enn originalen – vi har i mindre eddik og dropper sherryen, men kjører på med soyasaus istedenfor.

Tips: Elsker du ekstra saus? I denne retten kokes mesteparten av sausen inn i tofuen, så doble gjerne sausporsjonen om du vil ha mer, eller rør inn noen desiliter grønnsakskraft .

Ingredienser: 

  • 250 gram tofu
  • 3 spiseskjeer maisstivelse
  • Olje til steking
  • 2 gulrøtter
  • Noen kvaster koriander
  • Ris til servering

Szechuansaus:

  • 2 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 centimeter ingefær
  • 2 spiseskjeer chilisaus eventuelt en spiseskje chiliflak
  • 4 spiseskjeer soyasaus
  • 1,5 spiseskje lys eddik
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 spiseskje brunt sukker
  • 1 spiseskje sesamolje
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Skjær tofu i terninger Vend de i maisstivelse. Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne og stek terningene til de begynner å få farge. Skjær gulrøttene i skiver og ha i

Før servering blander du inn szechuansaus. Grovhakk koriander og ha over, server med ris, eventuelt nudler.

Szechuansaus:

Riv eller finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær.

Bland sammen chilisaus, soyasaus, eddik, maisstivelse og brunt sukker i en liten skål.

Varm opp oljen i en liten gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær og surr det i noen minutter. Hell i sausen og visp godt mens den koker opp.

Smak sausen til med salt og pepper.

Tofu-szechuan1

4 Comments

  1. shailesh

    Hei,
    Laget Tofu SZECHUAN med airfryer til å steke tofu med bare 1 spiseskje olje!
    That was awesome!
    Takk for opskrift!

    1. Mari Hult

      Supert 🙂

  2. Dette så veldig godt ut! Er det noe man kan bruke istedet for sesamolje? Er allergisk. Og er det to pers denne er beregnet på?

    1. Mari Hult

      Bare dropp sesamoljen. Den er kun der for å gi en litt ristet smak til retten. To porsjoner 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *