Kikertomelett

Soyafri, glutenfri og eggefri omelett. 

I denne omeletten bruker vi en røre av kikertmel, som er en fantastisk ingrediens. Det er sunt og gir et veldig saftig og godt resultat. Haken er at det ikke smaker noe godt rått, så det er vanskelig å smake seg fram. I tillegg er det kjempeviktig å ikke bruke for sterk varme, da omeletten må være helt gjennomstekt for å smake godt.

Svart salt er en annen spesiell ingrediens. Det er ikke svart, men faktisk rosa, og smaker og lukter som egg. For de som liker egg er det en veldig fin ingrediens å ha i istedenfor, for å gi den spesielle smaken.

Ingredienser til en stor panne eller to små: 

  • 2 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk
  • 4 sjampinjong
  • Olje til steking
  • 2 never spinat
  • 2 desiliter kikertmel
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1 teskje spisskummen
  • 1 teskje salt (bruk svart salt om du vil ha eggesmak av omeletten)
  • 1 teskje natron
  • 3 spiseskjeer næringsgjær (kan eventuelt erstattes av vegansk ost)
  • Nykvernet pepper
  • 2 desiliter vann

Framgangsmåte: 

Finhakk hvitløk og sjalottløk. Skjær sjampinjong i terninger.

Varm opp oljen til medium varme i en panne. Ha i hvitløk og sjalottløk, surr det i noen minutter. Tilsett sopp og stek på medium varme til den begynner å bli gyllen. Rør inn spinat og la det hele stå og putre mens du gjør klar røren.

Visp sammen kikertmel, gurkemeie, spisskummen, salt, natron, næringsgjær, pepper og vann i en liten bolle. Hell røren ut i pannen slik at den dekker mesteparten av grønnsakene.

Stek til røren begynner å stivne langs kantene på pannen og oppå, snu deretter omeletten forsiktig. Det gjør ingenting om den revner her, bare trykk den fint sammen igjen.

Stek videre til omeletten er helt gjennomstekt. Skjær den enten forsiktig opp i pannen (med en kniv som ikke ødelegger pannen), eller hvelv den over på en tallerken eller et skjærebrett.

Server varm eller lunken, gjerne med en god salat eller en brødskive.

kikertmel-omelett1

5 Comments

  1. Hei! Hvorfor blir omeletten rødlig i kantene? Er det pga saltet eller noe annet?

    1. Mari Hult

      Forstår ikke helt hva du refererer til :/ På mitt bilde eller når du har laget den selv?

  2. Den ble veldig rød til meg og.. rart, men smakte godt da.

  3. Marte Rosenvinge

    Hei Mari, takk for en fantastik blogg, og to flotte bøker. Du er en superinspirasjon for meg :). Kikertomeletten ble fantastisk god. Lurer på: skal man ha lokk på denne også, slik som den spanske omeletten? PS- Rødfargen skyldes nok gurkemeien 🙂 Beste hilsen Marte Rosenvinge

    1. Mari Hult

      Takk for fine ord 🙂 Skal ikke være nødvendig med lokk til denne, nei 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *