

Injera
Etiopisk pannestekt brød som også fungerer som bestikk.
Injera er pannestekt brød laget av teffmel, et brød som du kjenner igjen fra etiopiske restauranter. Der blir det gjerne servert dekket med mange gode sauser, dipper og grønnsaker, og du bruker brødet istedenfor bestikk.
Hvorfor ikke prøve selv?
Her har jeg laget en veldig rask variant, “skikkelig” injera lages gjerne med surdeig over flere dager. Det stekes i panne som pannekaker, der den største forskjellen er at injera kun stekes på en side.
Tips:Prøv denne linsestuingen til.
Ingredienser:
- 1,5 desiliter hvetemel
- 1,5 desiliter teffmel
- 2 teskjeer tørrgjær
- 1 teskje salt
- 4 desiliter vann
- Olje til steking
Framgangsmåte:
Visp sammen hvetemel, teffmel, tørrgjær, salt og vann i en bolle. Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la stå i en times tid, til du ser at gjæren har begynt å reagere – du vil se bobler i røren.

Varm opp olje til medium varme i en panne. Det er viktig at det ikke blir for varmt da iljera skal blir gjennomstekt kun ved steking på den ene siden.
Hell en øse med røre i pannen og vend på pannen slik at det blir en fin runding.

Etterhvert vil det komme noen bobler i røren.

Litt senere vil hele injeraen være full av bobler.Når injeraen er helt tørr på overflaten er den ferdig.

Overfør til en tallerken og gjenta med resten av røren.

Server injera som tilbehør til middagsretter, eller legg de utover en tallerken og legg fyll på toppen. Bruk gjerne injeraen istedenfor bestikk mens du spiser.
Tips:Blir injeraen for tynn og med lite hull kan du vispe inn en halv teskje bakepulver og litt mer hvetemel i røren.
Man skal ikke bruke olje ved steking, det gir den rette konsistens og form.