Glutenfrie hundekjeks

Peanøttkjeks med teffmel er populære blant våre firbente kamerater.


Verdens beste venner fortjener i blant en ekstra oppmerksomhet!

Etter å ha publisert den forrige oppskriften på hundekjeks fikk jeg et par tilbakemeldinger fra matmødre med hunder som ikke tålte gluten. Derfor bruker vi i denne oppskriften bruker vi glutenfritt teffmel, som oppfører seg veldig lett og mykt i baking. Dette gjør at kjeksene blir veldig lette å tygge, slik at vi ikke risikerer at små hunder løper å graver de ned, men spiser de med en gang.

Vel, det reduserer i alle fall sjansen.

Jeg har brukt en bein-formet form, les mer om den her. 

Ingredienser: 

    • 2 desiliter peanøttsmør
  • 1 desiliter rapsolje
  • 2 spiseskjeer agavesirup
  • 4 desiliter teffmel

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Rør sammen peanøttsmør, rapsolje og agavesirup i en bolle. Vend inn teffmel og rør til du har en smidig deig.

Press deigen ut direkte på stekebrettet og bruk kutteren til å lage bein. Fjern deigen rundt og gjenta. Grunnen til at vi gjør dette direkte på brettet er at deigen er veldig løs, og kan falle fra hverandre om den må flyttes fra benk til brett.

Stek i 13-15 minutter. Avkjøl.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *