Kokoskaramellpudding

Festdessert med smak av kokos, karamell og vanilje. 

Ingredienser: 

  • 1 boks kokosmelk
  • 2 spiseskjeer agarflak
  • 5 spiseskjeer sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 4 spiseskjeer vann
  • Karamellsaus

Framgangsmåte: 

Visp opp kokosmelken i en gryte slik at den er helt jevntflytende. Dryss over agarflakene og la det stå i fem minutter slik at de løses skikkelig opp i kokosmelken. Visp deretter inn sukker.

Snitt vaniljestangen på langs og grav ut mest mulig av innholdet og ha over i gryten. Legg hele stangen oppi og. Kok det hele forsiktig opp under stadig omrøring.

Visp maisstivelse og vann sammen i en liten bolle.

Når kokosblandingen koker heller du maisstivelseblandingen over i en tynn stråle mens du rører jevnt. Når blandingen begynner å tykne tar du den av platen. Fisk opp og kast vaniljestangen.

Dekk kantene og bunnen på en serveringsskål, eventuelt porsjonsskåler, men karamellsaus. Hell kokosblandingen i og sett til avkjøling. Puddingen trenger 2-3 timer på å tykne skikkelig.

Dersom du vil hvelve puddingen over på serveringsfat løsner du den forsiktig langs kanten med en kniv før du hvelver den over. Server gjerne med mer karamellsaus, eventuelt litt pisket plantekrem.

vegansk-creme-caramel_1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *