Ukemeny: Uke 18, 2013

Ukemeny fra Spis Grønt, Spis Godt!

UKEMENY: Hva med middagskaker, maki og pizza på bordet i uken som kommer?
UKEMENY: Hva med middagskaker, maki og pizza på bordet i uken som kommer?

Bente Isefjær er en av de som har kommentert lengst, oftest og mest på Vegetarbloggen siden oppstarten for to og et halvt år siden, så jeg har alltid satt litt mer pris på henne enn hun har visst selv. Hun har drevet flere blogger selv, før var det mye foto, men nå konsentrerer hun seg om å lage Norges peneste veganblogg. For noen fristende bilder Bente lokker med!

Oppskriftene er nesten overraskende enkle, og tekstene inspirerer deg til matlaging i forskjellige situasjoner i hverdagen. Hver gang jeg er innom bloggen får jeg lyst å invitere gjester på middag!

Mandag: Middagskaker
Noen ganger bare må jeg ha en typisk potetmiddag, derfor starter vi uka med tradisjonell husmannskost: Middagskaker med kokte poteter og nydelig soppsaus.
HUSMANNSKOST: Av og til er det beste som finnes middagskaker med kokte grønnsaker, saus og tyttebærsyltetøy.

Tirsdag: Kremet blomkålsuppe

Selv om jeg elsker å lage mat er det ikke hver dag jeg orker å bruke mye tid på kjøkkenet. Da er suppe perfekt middag. Kremet blomkålsuppe er en av mine favoritter, så godt!

KREMET BLOMKÅLSUPPE: Nydelig suppe toppet med tofu"bacon".
KREMET BLOMKÅLSUPPE: Nydelig suppe toppet med tofu”bacon”.

Onsdag: Ovnsbakte rødbeter med østerssopp og potetstappe

Hvorfor skal all den beste maten alltid spares til helga? Jeg pleier å unne meg litt luksus midt i uka også, og da er stekt østerssopp med maldonsalt noe av det beste jeg vet. Her sammen med ovnsbakte rødbeter og potetstappe.

LUKSUSMAT: Hvorfor ikke lage noe skikkelig godt til middag på en onsdag?
LUKSUSMAT: Hvorfor ikke lage noe skikkelig godt til middag på en onsdag?

Torsdag: Pytt i panne 

Torsdag er restedag. Det blir unektelig en del rester når man lager mye mat, så hvorfor ikke bruke det i en pytt i panne istedet for å kaste det?

PYTT I PANNE: Bli kvitt rester på en smakfull måte.
PYTT I PANNE: Bli kvitt rester på en smakfull måte.

Fredag: Pizza 

Det må være lov å skryte litt av seg selv, så da gjør jeg det: Jeg lager verdens beste pizza! En skikkelig smaksbombe som passer perfekt både til tv-kvelden og til tapasfesten. Det som blir igjen pleier jeg å fryse ned, så har jeg superkjapp middag/lunsj på travle dager.

VEGANSK PIZZA: Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne, skriver Bente Isefjær.
VEGANSK PIZZA: Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne, skriver Bente Isefjær.

Lørdag: Maki

Å lage maki er litt tidkrevende, men uansett vel verdt det fordi det er så fantastisk godt. Gjør som meg og få med samboeren eller ei venninne på laget: Tiden flyr når man er to om matlagingen og kan skravle, le og drikke litt vin samtidig.

VEGANSK MAKI: Kjempegodt.
VEGANSK MAKI: Kjempegodt.

Søndag: Orientalsk middagsgryte

Etter en lettere middag på lørdag passer det med en fyldig og smaksrik gryte på søndag. Dette er den mest populære middagsoppskriften på Spis Grønt, og ikke uten grunn, den har vært en favoritt hos alle jeg har servert den til.

ORIENTALSK MIDDAGSGRYTE: Nydelig gryterett med smak av østen.
ORIENTALSK MIDDAGSGRYTE: Nydelig gryterett med smak av østen.

FLERE UKEMENYER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *