Lettvint ostekake

Kjempegod dessert med ingefær og lime. 

Ostekake er utrolig godt! Dette er en ganske frisk variant hvor vi bruker både lime, ingefær og blåbær. Sistnevnte kan erstattes med andre typer friske bær.

Gjør klar kaken minst en time før servering slik at den får stå og sette seg i kjøleskapet. Den klarer fint og stå over natten også, om du liker å være tidlig ute.

lettvint-ostekake3

Ingredienser: 

  • 125 gram veganske havrekjeks
  • 50 gram vegansk margarin
  • 1 spiseskje sukker
  • 1 teskje tørket ingefær

Ostefyll: 

  • 2 centimeter ingefær
  • 1 lime
  • 1 pakke vegansk kremost
  • 3 spiseskjeer kokosolje (smeltet)
  • 3 spiseskjeer melis
  • Friske blåbær til servering

Framgangsmåte: 

Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin. Smelt margarinen og ha den i. Smak til med sukker og ingefær.

Ostefyll: 

Rens ingefær og skjær den i biter. Riv limeskallet og press ut saften.

Ha ingefær, limeskall, limesaft, kremost, kokosolje og melis i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til du har en helt jevn masse.

Kle en form med bakepapir. Ha osteblandingen i nederst og press kjeksmassen over i et lag på toppen.

lettvint-ostekake1

Sett kaken kaldt i minst en time slik at den setter seg.

Hvelv kaken over på et fat før servering. Topp med friske bær.

lettvint-ostekake2lettvint-ostekake4

2 Comments

  1. Embla Karidotter

    Hei! Denne ble veldig god, men veldig liten! Jeg doblet alt, men ble fortsatt en liten kake. Burde være 3 ganger så mye ost hvis den skal holde til 4-6 kakestykker. Eller hvor mange er den ment til? Og hvor mye er det i 1 pakke vegansk ost? 150 g eller 200 g?

    1. Mari Hult

      Ja, dette er en ganske liten kake. Ser jeg kan spesifisere det bedre i teksten! Er vel 200 gram eller mer i de veganske kremostene? Tror det er 200.

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *