

Glutenfrie vafler
Supre med en kopp kaffe eller til helgefrokosten.
Jeg er ingen ekspert på glutenfri bakst, men liker å eksperimentere litt i blant. Her har jeg laget en blanding av glutenfrie mel som jeg vanligvis har i skapet, men har ikke hatt i noe mer bindemiddel enn vanlige knuste linfrø. Vaflene er kjempegode, sprø og myke som bare vafler klarer å være, og de smaker kjempegodt med lønnesirup og margarin såvel som syltetøy og friske bær. De er litt grove i konsistensen, det er fordi jeg ikke har brukt finkornet maismel her, men en må gjerne bruke finere mel om en ønsker det.
Ingredienser:
- 75 gram vegansk margarin
- 2 spiseskjeer linfrø
- 3 desiliter soya- eller mandelmelk
- 1 teskje eplesidereddik
- 1 teskje vaniljeestrakt
- 3 spiseskjeer lønnesirup
- 2,5 desiliter maismel (kan erstattes med rismel)
- 2 spiseskjeer kikertmel
- 1 desiliter glutenfrie havregryn
- 1 desiliter potetmel
- 0,5 desiliter maisstivelse
- 2 teskjeer bakepulver
- Litt salt
- Eventuelt litt sukker
- Margarin eller olje til steking
Framgangsmåte:
Smelt margarin. Kjør linfrø til pulver i en kaffekvern eller med en morter.
Visp sammen melk og eddik i en liten bolle. Tilsett smeltet margarin, vaniljeestrakt og lønnesirup.
Rør sammen knuste linfrø, maismel, kikertmel, havregryn, potetmel, maisstivelse, bakepulver, salt og eventuelt sukker i en bolle. Hell i de våte ingrediensene og visp det hele raskt sammen.
Stek vaflene som vanlig i et vaffeljern.
