Glutenfrie vafler

Supre med en kopp kaffe eller til helgefrokosten. 

Jeg er ingen ekspert på glutenfri bakst, men liker å eksperimentere litt i blant. Her har jeg laget en blanding av glutenfrie mel som jeg vanligvis har i skapet, men har ikke hatt i noe mer bindemiddel enn vanlige knuste linfrø. Vaflene er kjempegode, sprø og myke som bare vafler klarer å være, og de smaker kjempegodt med lønnesirup og margarin såvel som syltetøy og friske bær. De er litt grove i konsistensen, det er fordi jeg ikke har brukt finkornet maismel her, men en må gjerne bruke finere mel om en ønsker det.

Ingredienser: 

  • 75 gram vegansk margarin
  • 2 spiseskjeer linfrø
  • 3 desiliter soya- eller mandelmelk
  • 1 teskje eplesidereddik
  • 1 teskje vaniljeestrakt
  • 3 spiseskjeer lønnesirup
  • 2,5 desiliter maismel (kan erstattes med rismel)
  • 2 spiseskjeer kikertmel
  • 1 desiliter glutenfrie havregryn
  • 1 desiliter potetmel
  • 0,5 desiliter maisstivelse
  • 2 teskjeer bakepulver
  • Litt salt
  • Eventuelt litt sukker 
  • Margarin eller olje til steking

Framgangsmåte:

Smelt margarin. Kjør linfrø til pulver i en kaffekvern eller med en morter.

Visp sammen melk og eddik i en liten bolle. Tilsett smeltet margarin, vaniljeestrakt og lønnesirup.

Rør sammen knuste linfrø, maismel, kikertmel, havregryn, potetmel, maisstivelse, bakepulver, salt og eventuelt sukker i en bolle. Hell i de våte ingrediensene og visp det hele raskt sammen.

Stek vaflene som vanlig i et vaffeljern.

vegansk-glutenfri-vaffel1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *