

Cup-is
Is i cupcakeform er en kjempemorsom dessertvariant!
Jeg elsker cupcakes og jeg elsker is, og da jeg fikk meg noen flott silikonformer til cupcakes så jeg muligheten til å prøve en helt ny variant: Is som cupcakes!
Ingredienser:
- 2 desiliter sukker
- 2 spiseskjeer kakaopulver
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 7 desiliter soyamelk eller havremelk
- 50 gram sjokolade
Glasur:
- Frukt eller bær
- Eventuelt kakaopulver
Framgangsmåte:
Visp sammen sukker, kakaopulver og maisstivelse i en gryte. Ha i 2 desiliter av melken og visp sammen. Kok det hele opp mens du visper jevnlig. Spe med resten av melken og la det koke til det tykner en god del. Ta gryten av platen og brekk i sjokoladen. Visp det hele sammen når sjokoladen er smeltet. Hell over i en bolle og sett kaldt i minst tre timer.
Lag is etter anvisning på ismaskinen. Ha isen over i silikoncupcakeformer (eventuelt doble vanlige papirformer) og sett i fryseren fram til servering.
Glasur og pynting:
Like før servering fordeler du kakene på tallerkner. Pynt med kokoskrem og frisk frukt eller bær. Et lite dryss kakaopulver gjør seg flott på toppen.
