

Fennikelrisotto med sitron
Frisk og god grønnsaksrisotto.
God risotto? Jeg har tre triks som jeg alltid holder meg til:
- Hold kraften varm helt fram til den skal oppi gryta med risen, da pauser du ikke kokeprosessen.
- Spe med kraft, pass på at risottoen ikke blir for bløt.
- Servér alltid risottoen med en gang den er klar hvis ikke blir den grøtete. Den gjør seg ikke bra til oppvarming. Det er bedre å la gjestene vente på risottoen enn å la risottoen vente på gjestene.
Ikke så vanskelig, altså!
Ingredienser til to porsjoner:
- 6 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
- 1 fennikel
- 1 sjalottløk
- 1 sitron
- 1 teskje fennikelfrø
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 desiliter risottoris
- 2 spiseskjeer vegansk margarin
- Salt og pepper
- Pinjekjerner og persille til servering
Framgangsmåte:
Varm opp grønnsakskraften og hold den cirka ved kokepunktet til du skal begynne å koke risottoen.
Skjær fennikel i mellomstore biter. Finhakk sjalottløk.
Riv skallet av sitronen.
Knus fennikelfrøene i en morter eller kaffekvern.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i fennikel og løk og la det surre i noen minutter. Rør inn knuste fennikelfrø og ris og la det surre i noen minutter til.
Hell på cirka to desiliter av grønnsakskraften og la den koke inn. Gjenta til risen er mør. Pass på at det ikke blir for mye væske. Vend inn halvparten av sitronskallet og margarinen. Smak til med salt og pepper, tilsett eventuelt litt sitronsaft også.
Server risottoen med en gang. Topp den med resten av sitronskallet, pinjekjerner og persille.

Hei, siden du sier at det er bedre å la gjestene vente på risottoen enn motsatt: Ca. hvor lang tid tar det å lage denne retten?
Maks en halvtime 🙂