veganske cupcakes

Sitron- og lakriscupcakes

En usannsynlig smakssuksess. 

Lakriscupcakes har vært høyt oppe på ønskelisten til mine gode venninner en stund nå, men jeg har slitt litt med kreativiteten. Etter å ha kommet over lakrisekstrakt og lakrispulver hos Panduro tenkte jeg at nå var det ingen vei tilbake, og jeg bestemte meg for å prøve å bake cupcakes med lakris og sitron.

Har du bare en av lakrisproduktene så kan de erstattes av hverandre. Smak deg gjerne til med ekstra lakrispulver.

sitron-og-lakriscupcakes_1

Ingredienser: 

  • 2 sitroner
  • 1,5 desiliter soyamelk
  • 1 teskje eplesidereddik
  • 1 desiliter rapsolje
  • 1 teskje vaniljeestrakt
  • 2 desiliter sukker
  • 3 desiliter hvetemel
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje salt

Lakrisglasur: 

    • 200 gram vegansk margarin
  • 1-2 spiseskjeer soyamelk
  • 1 teskje lakrisekstrakt
  • 1 teskje lakrispulver
  • 6-7 desiliter melis

Kandisert sitronskall: 

    • 0,5 desiliter vann
  • 1 desiliter sukker

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader.

Bruk en ostehøvel eller lignende og riv cirka en centimeter tykke strimler av sitronskallet. Legg disse til sides foreløpig. Press ut all sitronsaften og ha i en liten bolle. Ha i melk og eddik og la det stå i noen minutter. Visp inn rapsolje og vaniljeestrakt.

Rør sammen sukker, hvetemel, maisstivelse, bakepulver, natron og salt i en bolle. Hell i det våte og visp det hele raskt sammen.

Fordel i muffinsformer, de skal være cirka tre fjerdedels fulle. Stek i 20 minutter, og pass på at du ikke åpner døren under steking. Da kan kakene falle sammen.

Lakrisglasur: 

Kjør margarin, soyamelk og lakrisekstrakt og lakrispulver jevnt i en kjøkkenmaskin. Spe på med melis til du har en fin og smørbar konsistens på glasuren.

Ha glasuren over i en sprøytepose. Her har jeg brukt en med stor åpning og lange tagger.

Kandisert sitronskall: 

Kok opp vannet og halvparten av sukkeret. Når sukkeret er helt oppløs har du i sitronskallene. La det småkoke til væsken er absorbert.

Ha resten av sukkeret på en liten tallerken og vend sitronverandre, de fester seg lett.

Når kakene er helt avkjølt fordeler du lakrisglaur på de, topp med kandisert sitronskall.

sitron-og-lakris-cupcakes2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *