

Tomatisert paprikasuppe
Grillet paprika er nydelig i suppe!
Ovnsbakte grønnsaker er så godt! En tur i ovnen gjør virkelig noe annet med smaken enn bare koking. Her griller vi to paprikaer under grillelementet i stekeovnen (de kan også grilles på grill om du foretrekker det), og etterpå koker vi suppe på de med litt løk og tomater. Prosessen gir suppen en ekstra smaksdimensjon, og det tar ikke lange tiden.
Ingredienser:
- 2 røde paprika
- 2 hvitløksfedd
- 1 sjalottløk
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
- Salt og pepper
- Eventuelt mandelmel, persille og olivenolje til servering
Framgangsmåte:
Sett på grillelementene i stekeovnen på 250 grader. Finn fram en liten ildfast form.
Skjær paprikaene i to, ta ut innmaten. Legg paprikaene i den ildfaste formen, med utsiden opp.
Sett inn i ovnen og grill til paprikaene begynner å få sorte flekker, dette tar 10-15 minutter.
Ta formen ut av ovnen. Så snart du klarer å ta på paprikaen river du av skinnet og kaster det.
Grovhakk paprika, finhakk hvitløk og sjalottløk.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i paprika, hvitløk og sjalottløk og la det surre i noen minutter. Hell på tomater og grønnsakskraft og la det hele koke opp. Ha på lokket og la det småkoke i 15-30 minutter, alt etter hva du har tid til.
Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass så du ikke brenner deg!), smak suppen til med salt og pepper.
Server suppen rykende varm, topp eventuelt med litt mandelmel, persille og olivenolje.
