Ukemeny: Uke 17, 2013

Gjestemeny fra Men hva spiser du egentlig?

UKEMENY: Samosa, karrigryte og pasta bolognese er tre av middagene Adele Holt Iversen byr på i uken som kommer.
UKEMENY: Samosa, karrigryte og pasta bolognese er tre av middagene Adele Holt Iversen byr på i uken som kommer.

Adele Holt Iversen er en av mine favorittpersoner, og hun driver en av mine favorittblogger. Men hva spiser du egentlig? startet som en blogg der Adele ville vise omverden at hun spiser variert, sunt og veldig, veldig godt. Etter som årene har gått har prosjektet utviklet seg til en mye mer ren oppskriftsblogg, der studenter spesielt vil finne mye fristende – både rask og billig hverdagsmat, samt mat som gjør seg særdeles bra dagen derpå. Kos dere med disse syv oppskriftene!

Mandag: Karrigryte med cashewnøtter

Kremet, krydret og crunchy; og du gjør den akkurat så sterk som du selv ønsker. Kjøttfri mandag har aldri smakt så godt!

KARRIGRYTE: Adele byr på karrigryte på ukens første dag.
KARRIGRYTE: Adele byr på karrigryte på ukens første dag.

Tirsdag: Quinoasalat med tofubacon

Enkel og mettende middagssalat med proteinrik quinoa og “bacon”biter av tofu. Lager du dobbel posjon, har du kjempegod lønsj dagen etter.

QUINOASALAT: Denne quinoasalaten har tofubiter som smaker bacon.
QUINOASALAT: Denne quinoasalaten har tofubiter som smaker bacon.

Onsdag: Gulrotsuppe med ingefær

Søt og god suppe med ingefær og hint av chili. Server gjere med hvitløksbaguetter og sautert grønnkål.

GULROTSUPPE: Dette er en aldeles nydelig gulrotsuppe med god smak av ingefær.
GULROTSUPPE: Dette er en aldeles nydelig gulrotsuppe med god smak av ingefær.

Torsdag: Pasta Bolognese

Pastafavoritten du aldri går lei av. Lag den med ferdig veganfarse, bønner eller som her med tørket soyaprotein og valnøtter. Med hjemmelaget “parmesan” er du ikke langt unna originalen slik de spiser den i Bologna.

PASTA BOLOGNESE: Nok en fristende middagsrett fra Adele.
PASTA BOLOGNESE: Nok en fristende middagsrett fra Adele.

Fredag: Krydret samosa med yoghurtdipp

Frem med helgekosen! Disse innbakte godsakene med asiatisk opphav kan både friteres og ovnsbakes. Smaker fantastisk med søt og mild yoghurtdipp, uansett hvilken fremgangsmåte du velger.

VEGANSKE SAMOSAS: Kanskje det beste som finnes?
VEGANSKE SAMOSAS: Kanskje det beste som finnes?

Lørdag: Tacopizza

Ingenting sier lørdag som taco og pizza. Men hvorfor velge, når du kan få begge deler? Med grov bunn, hjemmelaget tomatsaus og uten ost, blir pizzaen fantastisk god uten å være usunn.

TACOPIZZA: Hjemmelaget tacopiza med salat og hvitløksdressing.
TACOPIZZA: Hjemmelaget tacopiza med salat og hvitløksdressing.

Søndag: Ovnsbakte søtpoteter

En kjempegod vri på de oridinære bakte potetene. Denne retten lager seg selv, bare kutt opp det tilbehøret du vil ha.

BAKT POTET: Ovnsbak søtpotet med avokado, mais og vegansk rømme.
BAKT POTET: Ovnsbak søtpotet med avokado, mais og vegansk rømme.

FLERE UKEMENYER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *