

Tzatziki
Kjempegod gresk dessing med agurk og hvitløk.
Tzatziki er godt til alt. Alt! Burgere, salater, grillmat, gyros, you name it! Lag gjerne opp en dobbel porsjon, tzatziki blir faktisk bare bedre av å stå et par dager i kjøleskapet.
Ingredienser til en skål:
- 1 agurk
- 1 teskje salt
- 2 desiliter soyayoghurt naturell
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 teskje tørket persille
- Rosepepper, eventuelt vanlig pepper
Framgangsmåte:
Riv agurken på et rivjern. Fordel utover en tallerken og dryss over salt. La det ligge i fem minutter, legg deretter et rent kjøkkenhåndkle over og press ut så mye du klarer av vannet.
Ha yoghurt i en liten bolle. Riv i hvitløken og bland inn persille og pepper. Vend agurken inn i blandingen, smak eventuelt til med litt ekstra salt.
Sett tzatzikien kaldt før servering.

Advert
Advert