

Blåbærkake
Saftig og enkel blåbærkake med smuldretopping.
Ingredienser:
- 3 desiliter hvetemel
- 1,5 desiliter hvitt sukker
- 1 teskje natron
- 0,5 teskje bakepulver
- 1,5 desiliter soya- eller rismelk
- 1 teskje eplesidereddik
- 1 desiliter rapsolje
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 100 gram blåbær
Smuldretopping:
- 3 desiliter hvetemel
- 1 desiliter hvitt sukker
- 0,5 desiliter brunt sukker
- 1 teskje kanel
- 75 gram vegansk margarin
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en liten ildfast form med bakepapir (cirka 20*15 centimeter eller litt mindre).
Visp sammen mel, sukker, natron og bakepulver i en bolle.
Visp sammen melk og eddik i en mindre bolle. La det stå et par minutter før du rører inn olje og vaniljeekstrakt.
Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt sammen. Vend inn blåbærene og hell røren over i formen.
Smuldretopping:
Visp sammen hvetemel, hvitt sukker, brunt sukker og kanel i en bolle. Skjær margarinen opp i terninger og ha i. Bruk fingrene til å smuldre det hele sammen til en halvfast deig. Fordel på toppen av kaken.
Stek kaken i 35-40 minutter, bruk en trepinne til å sjekke om kaken er ferdig.

Server for seg selv, eventuelt med friske bær, pisket krem eller litt vaniljeis.
