Blåbærkake

Saftig og enkel blåbærkake med smuldretopping. 

Ingredienser:

  • 3 desiliter hvetemel
  • 1,5 desiliter hvitt sukker
  • 1 teskje natron
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 1,5 desiliter soya- eller rismelk
  • 1 teskje eplesidereddik
  • 1 desiliter rapsolje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 100 gram blåbær

Smuldretopping: 

  • 3 desiliter hvetemel
  • 1 desiliter hvitt sukker
  • 0,5 desiliter brunt sukker
  • 1 teskje kanel
  • 75 gram vegansk margarin

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en liten ildfast form med bakepapir (cirka 20*15 centimeter eller litt mindre).

Visp sammen mel, sukker, natron og bakepulver i en bolle.

Visp sammen melk og eddik i en mindre bolle. La det stå et par minutter før du rører inn olje og vaniljeekstrakt.

Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt sammen. Vend inn blåbærene og hell røren over i formen.

Smuldretopping: 

Visp sammen hvetemel, hvitt sukker, brunt sukker og kanel i en bolle. Skjær margarinen opp i terninger og ha i. Bruk fingrene til å smuldre det hele sammen til en halvfast deig. Fordel på toppen av kaken.

Stek kaken i 35-40 minutter, bruk en trepinne til å sjekke om kaken er ferdig.

blåbærkake1

Server for seg selv, eventuelt med friske bær, pisket krem eller litt vaniljeis.

blåbærkake2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *