

Caffe mocca-cupcakes
Fantastiske cupcakes med sjokolade- og kaffesmak.
Dette er drømmecupcaken til alle som liker å sitte i timevis på kafe og drikke caffe mocca.
Tar du vekk glasuren er disse cupcakene uten soya, noe som passer fint for flere allergikere. Glasuren kan også byttes ut med for eksempel kokoskrem, og pass på å bruke sjokolade uten soya til pynting.

Ingredienser:
- 3,5 desiliter hvetemel
- 2,5 desiliter sukker
- 1 desiliter kakaopulver
- 1 teskje bakepulver
- 2,5 desiliter kokosmelk
- 1 desiliter rapsolje
- 1 teskje eplesidereddik
- 1 spiseskje espresso eller annen sterk kaffe
Glasur:
- 150 gram vegansk margarin
- 3 spiseskjeer espresso eller annen sterk kaffe
- 6-7 desiliter melis
- 100 gram vegansk kokesjokolade til pynt
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.
Visp sammen hvetemel, sukker, kakaopulver og bakepulver i en bolle.
Rør sammen kokosmelk, rapsolje, eplesidereddik og espresso i en mindre bolle.
Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen. Fordel røren i formene, de skal være cirka 2/3 fulle. Blir det for mye røre kan du steke i to omganger (altså fylle opp flere former etter at du har stekt de 12 første).
Stek kakene i 20 minutter. Avkjøl de helt før pynting.

Glasur og montering:
Ha margarin og espresso i en food processor. Mens den går har du i litt og litt melis til du får en helt fin og jevn, kremet glasur.
Ha glasuren over i en sprøytepose med stor tupp. Fordel utover kakene.

Brekk sjokoladen opp i firkanter og bruk som pynt.
