Ukemeny: Uke 16, 2013

Gjestemeny fra Dyrerettighetsaktivisten!

UKEMENY: Denne uken byr dyrerettighetsaktivisten Marlén på polenta, pannekaker og potetball til middag!
UKEMENY: Denne uken byr dyrerettighetsaktivisten Marlén på polenta, pannekaker og potetball til middag!

Det er veldig hyggelig å holde et øye med hva som skjer på andre veganblogger, så denne uken har jeg fått lov av min gode venninne Marlén å vise fram oppskrifter fra hennes blogg, Dyrerettighetsaktivisten. Her skriver hun mye om vegansk mat, men også om litt mer alvorlige temaer rundt dyrs rettigheter. Oppskriftene hun deler med oss i dag er enkle å lage, og bruker ingredienser du finner i de aller fleste dagligvarebutikker.

Mandag: potetball med kålrotstappe og ?facon?
På mandag blir det tradisjonelt norsk med typisk nordmørsk tilbehør.

POTETBALL: I Stavanger sier vi komle, i resten av landet har retten andre navn. Her serveres den med kålrotstappe og tofu"bacon".
POTETBALL: I Stavanger sier vi komle, i resten av landet har retten andre navn. Her serveres den med kålrotstappe og tofu”bacon”.

Tirsdag: blomkål- og brokkolisuppe
Smakfull og kremet blomkål- og brokkolisuppe.

SUPPE: En kremet suppe er lettvint og god middag, her med smak av blomkål og brokkoli.
SUPPE: En kremet suppe er lettvint og god middag, her med smak av blomkål og brokkoli.

Onsdag: indisk linsegryte
Krydret, indisk linsegryte som smaker ekstra godt sammen med avocado og veganske naan.

LINSEGRYTE: Mat fra India må til hver uke.
LINSEGRYTE: Mat fra India må til hver uke.


Torsdag: vegansk tomat- og kjøttdeiggryte
Enkel og barnevennlig hverdagsmat.

PASTA: Du trenger ikke gi slipp på gamle middagsfavoritter selv om du spiser plantebasert mat!
PASTA: Du trenger ikke gi slipp på gamle middagsfavoritter selv om du spiser plantebasert mat!


Fredag: veganske pannekaker
På fredag vil vi gjerne kose oss litt ekstra. Hva passer vel da bedre enn saftige, veganske pannekaker?

VEGANSKE PANNEKAKER: Lett (og godt) som bare det!
VEGANSKE PANNEKAKER: Lett (og godt) som bare det!

Lørdag: vegansk maki
På lørdag har vi ofte god tid til å lage en skikkelig god middag. På menyen for lørdagskvelden står vegansk maki.

VEGANSK MAKI: Maki uten fisk = ingen problem! Server med soyasaus, syltet ingefær og wasabi.
VEGANSK MAKI: Maki uten fisk = ingen problem! Server med soyasaus, syltet ingefær og wasabi.

Søndag: polenta med ristede asparges, pestosaus og vegansk parmesanpulver
Smakfull og mettende søndagsmiddag.

POLENTA: En skikkelig vegansk festmiddag.
POLENTA: En skikkelig vegansk festmiddag.

FLERE UKEMENYER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *