vegansk fyrstekake oppksrift

Vegansk fyrstekake

Kjempegod og saftig fyrstekake helt uten egg. 

Vegansk fyrstekake? Såklart det går an. Denne smuldrer ikke opp, fyllet er saftig og kjempegodt, og den smaker akkurat sånn den skal.

Ingredienser: 

  • 1 porsjon vegansk mørdeig
  • 3 spiseskjeer linfrø
  • 7 spiseskjeer varmt vann
  • 150 gram mandler
  • 150 gram melis
  • 1 teskje mandelestrakt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en springform.

Kjevle ut 2/3 av deigen.

Løft leiven over i bunnen samt opp kantene på springformen.

Knus linfrøene i en kaffekvern. Bland sammen med vannet i en skål. La det stå i fem minutter.

Mal mandlene i en kjøkkenmaskin eller blender.

Ha linfrøblandingen og melis i en bakebolle og visp det godt med håndmikseren. Det skal bli skikkelig seigt.

Vend inn mandler og mandelestrakt.

Ha massen over i formen, bruk en slikkepott til å jevne den ut på toppen.

Kjevle resten av deigen til en 2-3 milimetertykk leiv. Skjær 1-1,5 centimeter brede striper.

Legg stripene i rutemønster over kaken, trykk de forsiktig inn mot kanten.

Skjær av den kanten som kommer på oversiden av rutemønsteret.

Stek kaken i cirka 40 minutter, la  den deretter stå litt i formen før den avkjøles på rist.

Server kaken i stykker, gjerne sammen med litt vegansk krem eller vaniljeis.

2 Comments

  1. Charlotte

    Har du prøvd å fryse denne? 🙂

    1. Mari Hult

      Nei – men vil anta at det går kjempefint 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *