vegansk vindaloo oppskrift

Vindaloo

Spicy og godt med erter og poteter. 

Ingredienser: 

  • 1 teskje spisskummin
  • 1 teskje gurkemeie
  • 2 teskjeer garam masala
  • 0,5 teskje kanel
  • 2 teskjeer sennepsfrø
  • 1 teskje malt koriander
  • 1 teskje sukker
  • 3 spiseskjeer hvitvinseddik
  • 2 centimeter ingefær
  • 2 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 4 kashmirichili (kan erstattes av 1-2 røde chilier, styrke etter smak)
  • 2 store poteter
  • Olje til steking
  • 1,5 boks knuste tomater
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 150 gram selskapserter
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Rør sammen spisskummin, gurkemeie, garam masala, kanel, sennepsfrø, koriander, sukker og hvitvinseddik i en bolle. Bruk morter om du har og mos det hele godt sammen,

Finhakk sjalottløk, riv ingefær og hvitløk og skjær chili i små biter.

Skrell potetene og skjær de i små terninger.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i ingefær, sjalottløk, hvitløk og chili og surr i noen minuntter til løken har blitt blank. Ha i potetbiter og vend de sammen med løken.  Ha i krydderblandingen og rør det hele sammen. Tilsett deretter tomater og tomatpuré, eventuelt litt vann om det blir for tørt. La det hele koke opp, ha på lokket og la det småkoke til potetbitene er møre. Dette tar cirka 15 minutter, avhengig av størrelse. Ha i ertene og smak sausen til med salt og pepper.

La retten stå og godgjøre seg under lokk på svak varme mens du gjør klar tilbehøret.

Vindaloo smaker kjempegodt med ris, frisk koriander og naan.

vindaloo1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *