Sjokolade- og kokoscupcakes

Dette er Bounty i cupcakeform! 

Ingredienser: 

  • 1 desiliter soyamelk
  • 1 teskje eplesidereddik
  • 1 desiliter kokosmelk
  • 1,5 desiliter sukker
  • 1 teskje vaniljesukker
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 2 desiliter hvetemel
  • 0,5 desiliter kakaopulver (100 prosent)
  • 1 teskje natron
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 0,5 teskje salt

Kokosfyll: 

  • 1 boks kokosmelk (NB du trenger ikke alt)
  • 100 gram kokos
  • 2 desiliter melis
  • 100 gram vegansk kokesjokolade

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 former.

Start med å blande sammen soyamelken med eddiken. La det stå et par minutter, til det klumper seg litt.  Etterpå har du i kokosmelk, sukker, vaniljesukker og olje. Blant alt sammen til det får en litt skummet konsistens.

Mål opp resten av de tørre ingrediensene, og sil over. Rør det sammen til alle de store klumpene er borte. Fordel røren utover formene, ideelt sett skal de være om lag to tredjedeler fulle. Stek dem i 20 minutter. Ta ut kakene og la de avkjøle seg helt før du begynner med pyntingen.

Kokosfyll og montering: 

Sett kokosmelkboksen i kjøleskapet over natten.

Grav ut to toppa spiseskjeer av kokosmelken, pass på at du kun tar av det tykke laget øverst.

Rør kokosmelk sammen med kokos og melis.

Smelt sjokoladen i vannbad.

Legg en teskje smeltet sjokolade på hver cupcake. Bruk en spiseskje og rene hender til å forme kuler av kokosblandingen, press dem deretter ned på hver cupcake.

bounty-cupcakes1

Hell resten av sjokoladen over i en sprøytepose med liten tupp og fordel på toppen av kakene.

bountycupcakes2

Oppbevares i romtemperatur eller kaldere fram til servering.

4 Comments

  1. May Elise

    Har bakt disse to ganger! Til og med folk som ikkje e veganere sier at det e de mykeste muffinsene de har smakt Smaker helt himmelsk❤️ Tusen takk for alle de flotte oppskriftene!

    1. Mari Hult

      Så hyggelig å høre!! Tusen takk 🙂 Glad du liker bloggen!

  2. Kan disse fryses? 🙂

    1. Mari Hult

      Vet ikke om glasuren egner seg til frysing, men kakebunnene går det i alle fall fint å fryse. Aldri prøvd med glasur da, så mulig det går helt fint.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *