

Rustico leccese
Kjempegod snacks fra Italias hæl.
Dette er nok en oppskrift som har blitt etterspurt på Facebook-siden til bloggen, og det er virkelig en rett etter min smak. Dette er en lettvint italiener som de selger på kafeer og bensinstasjoner i det flotte, støvelformede landet. Stappfullt av karbohydrater, men ingen bryr seg.
Rustico leccese er opprinnelig fra Salento, og består av butterdeig fylt med bechamelsaus, modne tomater og mozzarellaost. Her kutter vi osten og lager en ekstra tykk saus med næringsgjær, og i stedenfor friske tomater har jeg jukset med hermetiske.
Ingredienser:
- 4 plater eller 1 porsjon salt butterdeig
- 3 spiseskjeer vegansk margarin
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 1 teskje salt
- Litt revet muskat
- 1 spiseskje næringsgjær
- 2 desiliter matfløte av soya
- Eventuelt litt usøtet soyamelk
- Hvetemel til utbaking
- 1 liten boks knuste tomater
- Salt og pepper
- Olje til pensling
Framgangsmåte:
Tin butterdeigen. Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Smelt margarin i en gryte og visp inn hvetemel, salt, muskat og næringsgjær.
Spe på med soyafløte og visp til du får en tykk røre. Spe eventuelt litt med soyamelk, men pass på at det ikke blir for tynt, dette skal være en veldig tykk saus. Smak til med salt og næringsgjær.
Ha mel på kjøkkenbenken og kjevle ut butterdeigen tynt. Kutt ut rundinger med diameter på minst fem centimeter, gjerne mer.

Legg halvpartene av rundingene på stekebrettet. Ha en spiseskje saus og en god teskje tomat oppå, mer om det er plass. Ha litt salt og pepper øverst.

Ha litt vann langs kantene, og legg en tilsvarende runding over. Press kantene godt igjen.

Pensle med olje og stek i cirka 15 minutter, til de begynner å bli gylne.

Server varme.
