Ukemeny: Uke 15, 2013

Gjestemeny fra Veganeren!

UKEMENY: Hva med chana masala, pad thai og nachos til middag i uken som kommer?
UKEMENY: Hva med chana masala, pad thai og nachos til middag i uken som kommer?

Denne uken kommer ukemenyen fra en av mine favorittblogger, nemlig Veganeren. Den skrives av min gode venninne Cathrine, som her anbefaler syv av sine beste oppskrifter. Cathrine er ekspert på å veganisere tradisjonelle familiemåltider, og hennes meny er nok både en og to hakk mer barnevennlig enn det dere finner her på Vegetarbloggen til vanlig.

Mandag: Pølsepasta med ostesaus og brokkoli

Vi har vanligvis pasta til middag et par ganger i uken, ungene er svært glade i det og det kan jo varieres i det uendelige. Denne pølsepastaen er blitt en familiefavoritt. Ungene er veldig glade i ostesausen og pølsebitene, og brokkoli er helt nydelig i denne retten.

PASTA: Pasta med påølser, brokkoli og ostesaus.
PASTA: Pasta med påølser, brokkoli og ostesaus.

Tirsdag: Gulrot- og ingefærsuppe

Når vi har suppe, må det være skikkelige saker. Jeg er vanligvis ikke noe suppemenneske, men denne suppen oppfyller alle mine kriterier. Krydret, kremete og veldig mektig. Faktisk den beste suppen jeg vet om! Kan gjøres mildere med mindre currypaste.

HJEMMELAGET SUPPE: Gulrot og ingefær er en flott smakskombinasjon.
HJEMMELAGET SUPPE: Gulrot og ingefær er en flott smakskombinasjon.

Onsdag: Chana Masala

Indisk midt i uka! Hos oss blir det sjelden servert indisk mat uten hjemmebakt naan, og det kan jo fort ta litt tid. Men det som er så greit med naan, er at det fint kan fryses. Dermed kan du lage en deilig, indisk rett med nystekt naan, selv sent på ettermiddagen etter en hektisk jobbedag.

CANA MASALA: Indisk rett med kikerter og hjemmebakt naan.
CANA MASALA: Indisk rett med kikerter og hjemmebakt naan.

Torsdag: Phad Thai

Hvem liker vel ikke thaimat? Selv ungene digger denne retten, og den er rask og enkel å lage. Rester er godt til lunsj dagen etter, da kan du sørge for misunnelige blikk fra alle kollegene dine i lunsjpausen på jobb.

PHAD THAI: Herlig thaimat servert med limebåter.
PHAD THAI: Herlig thaimat servert med limebåter.

Fredag: Nachos

Fredag er den store tacodagen. Nå har vi riktignok ikke taco hver fredag, men vi er jo veldig glade i det og har det nok uansett en dag  i uka, som regel. Vi spiser ikke bare vanlige tacoskjell da, vi varierer litt. Nachos er en gjenganger, og her er vår favorittform, som vi av og til også fyller med stekt, tacokrydret soyafarse.

MEKSIKANSK: Nachos servert med tomatsalsa og guacemole.
MEKSIKANSK: Nachos servert med tomatsalsa og guacemole.

Lørdag: Quiche

Endelig helg og fri! Da har man ofte litt bedre tid til matlaging, og denne paien er virkelig nydelig. Kan fylles med hva som helst, men kombinasjonen spinat og facon slår det meste, etter min (og min families) mening. Gled dere!

QUICHE: Herlig quiche flt med grønnsaker og stekt tofu.
QUICHE: Herlig quiche flt med grønnsaker og stekt tofu.

Søndag: Tofu&Duppe

Søndager er dagen for latskap og familiehygge. Vi liker godt å gå en tur, gjerne drive med litt geocahing og kanskje spise lunsjen utendørs. Men det vi MÅ ha, er en stor, mektig søndagsmiddag. Heldigvis må man ikke være kjøtteter for å spise tradisjonsrikt. Her er min deilige versjon av “flesk og duppe”.

TOFU&DUPPE: Vegansk søndagsmiddag.
TOFU&DUPPE: Vegansk søndagsmiddag.

FLERE UKEMENYER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *