Gjestemeny fra Veganeren!

Denne uken kommer ukemenyen fra en av mine favorittblogger, nemlig Veganeren. Den skrives av min gode venninne Cathrine, som her anbefaler syv av sine beste oppskrifter. Cathrine er ekspert på å veganisere tradisjonelle familiemåltider, og hennes meny er nok både en og to hakk mer barnevennlig enn det dere finner her på Vegetarbloggen til vanlig.
Mandag: Pølsepasta med ostesaus og brokkoli
Vi har vanligvis pasta til middag et par ganger i uken, ungene er svært glade i det og det kan jo varieres i det uendelige. Denne pølsepastaen er blitt en familiefavoritt. Ungene er veldig glade i ostesausen og pølsebitene, og brokkoli er helt nydelig i denne retten.

Tirsdag: Gulrot- og ingefærsuppe
Når vi har suppe, må det være skikkelige saker. Jeg er vanligvis ikke noe suppemenneske, men denne suppen oppfyller alle mine kriterier. Krydret, kremete og veldig mektig. Faktisk den beste suppen jeg vet om! Kan gjøres mildere med mindre currypaste.

Indisk midt i uka! Hos oss blir det sjelden servert indisk mat uten hjemmebakt naan, og det kan jo fort ta litt tid. Men det som er så greit med naan, er at det fint kan fryses. Dermed kan du lage en deilig, indisk rett med nystekt naan, selv sent på ettermiddagen etter en hektisk jobbedag.

Hvem liker vel ikke thaimat? Selv ungene digger denne retten, og den er rask og enkel å lage. Rester er godt til lunsj dagen etter, da kan du sørge for misunnelige blikk fra alle kollegene dine i lunsjpausen på jobb.

Fredag er den store tacodagen. Nå har vi riktignok ikke taco hver fredag, men vi er jo veldig glade i det og har det nok uansett en dag i uka, som regel. Vi spiser ikke bare vanlige tacoskjell da, vi varierer litt. Nachos er en gjenganger, og her er vår favorittform, som vi av og til også fyller med stekt, tacokrydret soyafarse.

Endelig helg og fri! Da har man ofte litt bedre tid til matlaging, og denne paien er virkelig nydelig. Kan fylles med hva som helst, men kombinasjonen spinat og facon slår det meste, etter min (og min families) mening. Gled dere!

Søndager er dagen for latskap og familiehygge. Vi liker godt å gå en tur, gjerne drive med litt geocahing og kanskje spise lunsjen utendørs. Men det vi MÅ ha, er en stor, mektig søndagsmiddag. Heldigvis må man ikke være kjøtteter for å spise tradisjonsrikt. Her er min deilige versjon av “flesk og duppe”.
