Habanero hot sauce

Lyst på ekstra sterk taco? Se etter habaneros i grønnsaksdisken. 

Dette er en klassiker fra min tid på meksikansk restaurant. Sausen er utrolig enkel å lage, men den er hot, hot, hot! Da vi kokte den i en svær gryte måtte jeg ut av kjøkken for å ikke hoste.

Basisen her er habanero, en veldig sterk chili som har en utrolig god smak. Problemet er at folk flest ikke kjenner smaken fordi de brenner i munnen. Smaksstyrke angis i Scovillegrader, og habanero scorer mellom 100 000 og 350 000. Til sammenligning er paprika den svakeste på 0 SHU, og verdens sterkeste chili (trinidad moruga scorpion) scorer 2 009 231 SHU.

Umoden er habaneroen grønn, men fargen som moden frukt varierer mellom orange og rød, og i noen tilfeller også hvit, brun eller rosa. En moden habanero er gjerne 2?6 cm lang.

Du får kjøpt habaneros i godt assorterte dagligvarebutikker.

habanero-hot-sauce2

Tips: Vask hender, kniv, skjærefjøl og alt på kjøkkenet ditt som haranerosen er borti med en gang du er ferdig. Hvis ikke kan du glemme deg, og tro meg: Det svir.

Ingredienser: 

    • 4 habaneros
  • En liten boks knuste tomater

Framgangsmåte: 

Skjær stilken av habanerosene og kast. Ha resten av habanerosene og tomatene over i en liten gryte. La det koke opp, ta på lokk og la det småkoke i 20-25 minutter. Chiliene skal være veldig møre.

Kjør sausen jevn i en blender eller med en stavmikser, og ha over i en serveringsskål.

Habanero hot sauce kan serveres både varm og kald.

habanero-hot-sauce3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *