

Sjokolade- og peanøttmousseterte
Sjokolade, peanøtter og karamell – finnes det noe bedre?
Ingredienser:
- 250 gram veganske havrekjeks
- 100 gram vegansk margarin
- 2 spiseskjeer sukker
Fyll:
- 1,5 desiliter veganske sjokoladeknapper
- 1 desiliter kokosolje
- 500 gram ekstra fast silketofu
- 2 desiliter peanøttsmør
- 0,5 desiliter vispbar vegansk fløte
- 2 spiseskjeer melis
- Eventuelt litt salt
Pynt:
-
- 2 spiseskjewe veganske sjokoladeknapper
- 2 spiseskje salta peanøtter
- Karamellsaus til servering
- Sjokoladesaus til servering
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin. Smelt margarinen og ha den i. Smak til med sukker og kanel. Press kjeksblandingen ut i bunnen og opp langs kantene på en springform med 20-22 cm i diameter. Stek i 10 minutter. Avkjøl.
Fyll:
Smelt sjokolade og kokosolje i vannbad.
Kjør siljetofu, peanøttsmør, fløte og melis jevnt i en kjøkkenmaskin eller blender. Hell på sjokoladeblandingen og kjør videre til alt er helt jevnt. Smak til med salt.
Ha over i kakeformen og glatt ut på toppen med en slikkepott.
Pynt:
Dryss sjokoladeknapper og peanøtter over kaken, sett den deretter til avkjøling. Før servering skjærer du den opp i stykker og har eventuelt på karamellsaus og sjokoladesaus.
