Sjokolade- og peanøttmousseterte

Sjokolade, peanøtter og karamell – finnes det noe bedre?

Ingredienser: 

  • 250 gram veganske havrekjeks
  • 100 gram vegansk margarin
  • 2 spiseskjeer sukker

Fyll: 

  • 1,5 desiliter veganske sjokoladeknapper
  • 1 desiliter kokosolje
  • 500 gram ekstra fast silketofu
  • 2 desiliter peanøttsmør
  • 0,5 desiliter vispbar vegansk fløte
  • 2 spiseskjeer melis
  • Eventuelt litt salt

Pynt: 

  • 2 spiseskje salta peanøtter
  • Karamellsaus til servering
  • Sjokoladesaus til servering

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin. Smelt margarinen og ha den i. Smak til med sukker og kanel. Press kjeksblandingen ut i bunnen og opp langs kantene på en springform med 20-22 cm i diameter. Stek i 10 minutter. Avkjøl.

Fyll: 

Smelt sjokolade og kokosolje i vannbad.

Kjør siljetofu, peanøttsmør, fløte og melis jevnt i en kjøkkenmaskin eller blender. Hell på sjokoladeblandingen og kjør videre til alt er helt jevnt. Smak til med salt.

Ha over i kakeformen og glatt ut på toppen med en slikkepott.

Pynt: 

Dryss sjokoladeknapper og peanøtter over kaken, sett den deretter til avkjøling. Før servering skjærer du den opp i stykker og har eventuelt på karamellsaus og sjokoladesaus.

Sjokolademoussekake1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *