tacosuppe

Tortillasuppe

Lettvint middagssuppe med mye godt tilbehør. 


Ingredienser: 

  • 1 desiliter tørka bønner
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk
  • 1 chipotle eller vanlig jalapeños
  • Olje til steking
  • 1 teskje spisskummin
  • 1 teskje paprikapulver
  • 1 boks tomater (cirka 3,3 desiliter)
  • 5 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongpulver

Tilbehør:

  • 1 maistortilla
  • Olje til steking
  • 1 avokado
  • Frisk koriander
  • Eventuelt litt soyarømme

Framgangsmåte: 

Bløtlegg bønnene over natten. Hell av vannet. Bruker du hermetiske bønner kan du droppe dette, og ha de i gryten rett før servering.

Finhakk hvitløk, sjalottløk og chipotle.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i hvitløk, sjalottløk, chipotle, spisskummin og paprikapulver og la det surre i noen minutter.

Ha i bønner, tomater og grønnsakskraft og la det koke opp. La suppen småkoke under lokk til bønnene er møre, det tar cirka tre kvarter.

Tilbehør: 

Skjær maistortillaen i tynne striper. Sprøstek stripene i olje i en panne på høy varme. Legg de over på litt kjøkkenpapir slik at overflødig fett renner vekk.

Rens avokadoen og skjær den i terninger. Grovhakk koriander.

Server suppen med tortillastrimler, avokadobiter og koriander. Topp gjerne med litt soyarømme.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *