

Tortillasuppe
Lettvint middagssuppe med mye godt tilbehør.
Ingredienser:
- 1 desiliter tørka bønner
- 2 hvitløksfedd
- 1 sjalottløk
- 1 chipotle eller vanlig jalapeños
- Olje til steking
- 1 teskje spisskummin
- 1 teskje paprikapulver
- 1 boks tomater (cirka 3,3 desiliter)
- 5 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
Tilbehør:
- 1 maistortilla
- Olje til steking
- 1 avokado
- Frisk koriander
- Eventuelt litt soyarømme
Framgangsmåte:
Bløtlegg bønnene over natten. Hell av vannet. Bruker du hermetiske bønner kan du droppe dette, og ha de i gryten rett før servering.
Finhakk hvitløk, sjalottløk og chipotle.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i hvitløk, sjalottløk, chipotle, spisskummin og paprikapulver og la det surre i noen minutter.
Ha i bønner, tomater og grønnsakskraft og la det koke opp. La suppen småkoke under lokk til bønnene er møre, det tar cirka tre kvarter.
Tilbehør:
Skjær maistortillaen i tynne striper. Sprøstek stripene i olje i en panne på høy varme. Legg de over på litt kjøkkenpapir slik at overflødig fett renner vekk.
Rens avokadoen og skjær den i terninger. Grovhakk koriander.
Server suppen med tortillastrimler, avokadobiter og koriander. Topp gjerne med litt soyarømme.