

Mangochutney
Indisk frukttilbehør med rosiner.
Mangochutney er det ulitmate eksemplet på hvordan vi kan bruke frukt i middagssauser! Her har jeg kombinert mango med rosiner, og brukt tradisjonelle ingredienser i mangochutney. Røren er godt til alt av indisk mat.
Ingredienser:
-
- 1 stor mango
- 1 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 1 centimeter ingefær
- 2 desiliter sukker
- 1 desiliter eplesidereddik eller annen lys eddik
- 1 spiseskje rosiner
- 0,5 teskje sennepsfrø
- 0,5 teskje chiliflak
Framgangsmåte:
Rens mangoen og skjær fruktkjøttet i terninger. Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær.
Kok opp sukker og eddik i en gryte. Ha i resten av ingrediensene, inkludert mango, sjalottløk, løk og ingefær og la det hele småkoke til det tykner, cirka tre kvarter. Mangochutneyen skal minne om sirup når den er klar.
Server med en gang til indisk mat, eller oppbevar i rene, lufttette glass i kjøleskapet.

Advert
Advert