Double chocolate chip cookies

Nydelige sjokoladecookies med mørke og hvite sjokoladeknapper.

Ingredienser: 

  • 2 spiseskjeer linfrø
  • 1 desiliter soyamelk
  • 2 desiliter rapsolje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 5 desiliter hvetemel
  • 2 desiliter kakaopulver
  • 3 desiliter sukker
  • 1 teskje bakepulver
  • Litt salt
  • 2 desiliter veganske sjokoladeknapper

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Kjør linfrø og soyamelk i en kjøkkenmaskin eller blender til frøene er knuste. De kan også knuses i en kaffekvern og vispes sammen med melk etterpå.

Rør olje og vaniljeekstrakt inn i melkeblandingen.

Sil hvetemel, kakaopulver, sukker, bakepulver og salt over i en større bakebolle. Hell det våte over i det tørre og rør det hele raskt sammen.

Vend inn sjokoladeknappene til slutt.

Form kuler av deigen, størrelsen kan være litt mindre enn golfballer. Press de forsiktig ned slik at de blir 1-1,5 centimeter tykke, fordel de deretter utover stekebrettene.

Stek cookiesene i cirka ti minutter. La de hvile noen minutter på stekebrettet før du forsiktig overfører de til en rist som de kan avkjøles på.

Sjokoladekjeks oppbevares i lufttett boks.

Double-chocolate-chip-cookies1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *