

Søt chiliwok med tofu
Herlig middagsrett med smak av Sør-Asia.
Ingredienser til to porsjoner:
- 250 gram tofu
- 1 spiseskje maisstivelse
- 1 desiliter soyamelk
- 2 desiliter søt chilisaus (butikkjøpt eller hjemmelaget)
- 1 desiliter hvetemel
- 2 teskjeer salt
- Olje til steking
- 1 squash
- 2 gulrøtter
- 0,5 brokkoli
- 2 små søtpoteter
- Salt
- Sesamfrø
- Ris og/eller quinoa til servering
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær tofuen i terminger med lengder på cirka én centimeter. Fordel de utover stekebrettet og stek i cirka 15 minutter. Bitene skal begynne å bli gylne. Ta ut brettet men la ovnen stå på. Pensle litt olje på brettet.
Bland sammen maisstivelse, soyamelk og halvparten av den søte chilisausen i en bolle, ha i tofubitene.
Rør sammen hvetemel og salt på en tallerken. Vend tofubitene i blandingen. Ha tilbake på stekebrettet og bak til bitene er gylne. Vend litt på de underveis.
Rens grønnsakene og skjær de i mindre biter.
Varm opp olje til høy varme i en panne og fres grønnsakene litt etter litt. Når tofubitene er klare har du også disse i, og vender det hele sammen. Hell over resten av sausen, smak eventuelt til med litt salt.

Dryss sesamfrø over ved servering. En blanding av ris og quinoa er godt til.

Hei! Lagde denne i dag og den ble veldig god! 😀 Men jeg slet litt med tofuen når den skulle i sausen, så i melet. Det ble veldig grisete og tror jeg gjorde d feil. Har du noen tips sånn at det kanskje ikke blir like grisete neste gang? 🙂
Bruk to gafler når du flyttet på tofubitene 🙂
OK 🙂 Da får jeg prøve d neste gang da. Tok en skje og flyttet over til melet og fikk nok med for mye væske. Tusen takk!
Hei! Er det mulig å bruke f.eks havremelk i stedet for soyamelk i denne? 🙂
Det tror jeg vil gå kjempefint 🙂