Grønnkållasagne

Festlasagne med mange forskjellige lag.
Tomatsaus, sprøstekt tvp, bechamelsaus, tofuricotta, grønnkål og lasagneplater legges lagvis i denne herlige pastaretten. Den er min lasagnefavoritt, men krever en del forberedelser. Her må flere gryter i sving, i tillegg til kjøkkenmaskinen, før lasagnen settes til steking i ovnen. Men vet du hva? Det er verdt det. Virkelig.

Den ser kanskje ikke så spenstig ut på utsiden, men inni er det en festmiddag som venter på deg.

Ingredienser: 

  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 spiseskjeer soltørka tomater marinert i olje eller bløtlagt
  • 1 kvast timian
  • Olje til steking
  • 1 teskje oregano
  • 1 liten boks hermetiske tomater
  • 2 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongterning
  • 1 teskje sukker
  • 1 teskje eplesidereddik
  • Salt og pepper

Tvp: 

  • 2 desiliter vann
  • 1 desiliter tvp
  • Olje til steking
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 1 teskje liquid smoke
  • 1 spiseskje lønnesirup
  • 2 spiseskjeer næringsgjær

Bechamelsaus: 

    • 2 spiseskjeer vegansk margarin
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 3,5 desiliter vegetabilsk melk uten smakstilsetting
  • 0,5 teskje salt
  • Litt revet muskatnøtt
  • Litt røkt paprikapulver
  • 1 spiseskje næringsgjær

Tofuricotta: 

    • 200 gram fast tofu
  • 0,5 spiseskje sukker
  • 0,25 desiliter vegetabilsk melk uten smak
  • 3 spiseskjeer næringsgjær
  • 0,5 teskje hvitløkspulver
  • 0,5 teskje løkpulver
  • Saft fra en halv sitron
  • Salt

Grønnkål og til montering: 

    • Et par kvaster grønnkål
  • Lasagneplater (pass på at de er uten egg)

Framgangsmåte: 

Finhakk sjalottløk, hvitløk, soltørka tomater og timian. Varm opp oljen i en liten gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, tomater, timian og oregano og la det surre i noen minutter.

Tilsett resten av ingrediensene og la det koke opp. La tomatsausen småkoke til du begynner å montere lasagnen.

Tvp: 

Kok opp vann i en gryte. Ha i tvp, ha på lokket og ta gryten av varmen. La det trekke i fem minutter.

Varm opp oljen i en panne. Ha i tvp og stek til det begynner å bli gyllent. Hell over soyasaus, liquid smoke, lønnesirup og næringsgjær, vend det hele sammen og la det steke et par minutter til. Ha platen av varmen.

Bechamelsaus: 

Smelt margarin i en gryte. Rør inn melet. Ha på middel varme, og spe med litt og litt melk som du hele tiden rører inn. Til slutt skal du ha en tykk og fin saus. Smak til med salt, muskatnøtt, røkt paprikapulver og næringsgjær (de to sistnevne er ikke nødvendige, de bare setter litt ostesmak på sausen).

Tofuricotta: 

Kjør alle ingrediensene jevnt i en kjøkkenmaskin eller blender.

Grønnkål og til montering: 

Kok opp litt vann i en gryte. Riv små blader av grønnkålen, pass på at du ikke får med de harde stilkene, og kok de i 2-3 minutter.

Sil av vannet og tørk grønnkålbladene litt på et rent kjøkkenhåndkle.

Sett fram en ildfast form og alle sausene og øvrige ingredienser. .

Monter lasagnen som vist på bildet:

Grønkållasagne-kombi

Tomatsaus og tvp i bunn, lasagneplater, bechamelsaus, tomatsaus, tvp, lasagneplater, tofuricotta, grønnkål, tomatsaus, tvp, lasagneplater, bechamelsaus, tomatsaus, tvp, lasagneplater og et godt lag bechamelsaus helt på toppen.

Har du mer igjen av sausene kan du godt ta et par ekstra lag også.

Stek lasagnen i ovnen i cirka 30 minutter, den skal begynne å få gylne flekker på toppen.

grønnkålslasagne1

Server lasagnen  rykende varm, gjerne sammen med litt godt brød og en grønn salat.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *