Vegansk påskemeny

Hvem kan si nei til nøttestek med fløtepoteter, sitronkake og sjokoladetrukket marsipan? 

I påsken er det ikke absolutt nødvendig å spise lam. Det går an å lage flotte vegetariske alternativer med alt du liker av påsketilbehør. Kjøp opp litt appelsiner og sjokolade for god lukt og god smak, og disk opp med vegansk festmat!

Forrett: Gulrotsuppe med appelsin

Gult og appelsin hører påsken til, og denne gulrotsuppen er en veldig god start på et flott påskemåltid.

Hovedrett: Nøttestek med fløtepoteter

Jeg blir aldri lei av nøttestek i høytidene! Tilsett gjerne litt ekstra hvitløk og rosmarin her for en ekstra påskespiss på det hele. Server med fløtepoteter, brun saus og nyrørte tyttebær.

Dessert: Sitronmousse

Kremet, søtt og godt, men en syrlig smak av sitron. Kjempegodt til å avrunde et stort påskemåltid med!

Bakst: Sitronkake

En herlig kake gjør godt både på fjellet og i byen. Dette er en favoritt fra barndommen.

Snop: Sjokoladetrukket påskemarsipan

Marsipaneggene lager du enkelt selv, pass bare på at du bruker vegansk kakepynt som du er sikker på. Lurer seg mye rart i e-stofflisten på de fleste sortene i vanlige dagligvarebutikker.

Påskefrokost: Omelett og quiche uten egg servert med hjemmelagde frokostbrød

God frokost hører til i påsken! Lag opp masse god mat og sitt rundt bordet hele dagen, det er fantastisk å ha tid til.

I koppen: Vegansk kakao med kokoskrem

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *