

Spansk kakao
Tykk varm sjokolade slik de serverer den i Spania.
Ingredienser:
- 4 desiliter mandelmelk
- 1 teskje maisstivelse
- 100 gram sjokolade
- 1 desiliter vann
Framgangsmåte:
Visp sammen en desiliter av mandelmelken og maisstivelsen i en liten bolle.
Brekk sjokoladen i mindre biter og ha en i en gryte sammen med vannet. Skru varmen på medium og la det stå til sjokoladen er smeltet. Hell i resten av mandelmelken og la det koke opp. Visp for å sikre deg at sjokoladen er helt smeltet.
Hell i mandelmelken med maisstivelse i en tynn stråle mens du visper godt. Kakaoen vil tykne litt og er nå klar til servering.
Tips: Vil du ha en søtere kakao er det godt med noen dråper lønnesirup i. Kakao kan også serveres med veganske marshmallows eller pisket havrekrem.

Advert
Advert