Maissuppe

Varmende og mektig suppe med mais, vårløk og potet. 

Ingredienser: 

  • 2 poteter
  • 2 vårløk
  • 1 maiskolbe, eventuelt 1 boks hermetisk mais
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 6 desiliter grønnsakskraft, eventuelt vann med buljongpulver
  • Salt og pepper
  • Eventuelt krutonger til servering

Framgangsmåte: 

Skrell potetene og skjær de i terninger. Skjær vårløk i tynne ringer.

Skjær maiskornene av kolben.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte, ha i potetterninger og nesten all vårløken. Surr det noen minutter, tilsett mais og grønnsakskraft og la det koke opp.

La det hele småkoke til potetbitene er møre, kjør deretter suppen jevn med en stavmikser eller i en blender.

Smak til med salt og pepper.

Dryss resten av vårløken over suppen ved servering, eventuelt sammen med noen brødkrutonger.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *