Restaurantanbefaling: Boussi, Berlin

Berlins beste falafel.

Boussi

Du trenger ikke bruke mye tid i Berlin før du forstår at dette er currywurstens høyborg. Heldigvis har vi veganere falafelen. I det vidunderlige området rundt Nollendorfplatz fant jeg to av de beste falafelsjappene jeg noensinne har besøkt, og Boussi gikk av med seieren.

Boussi ser forfriskende moderne ut, med sine sterker gule og grønne farger og moderne dekor. Lokale er lyse og rene, og betjeningen hyggelig og forekommende. Du ankommer via U2, og du kan se Boussi når du går av toget på stasjonen. Bare pass på at du finner riktig gate den første gangen du stikker innom. Du ønsker ikke å gå nedover Bülowstraße. Når du treffer på de øst-europeiske horene i over-knee-støvler har du gått feil. Snu og sikt deg inn på det røde Kaizer-skiltet på hjørnet. På veien til Boussi kan du ta kort avstikker opp Nollendorfstraße og se hvor forfatter Christopher Isherwood bodde. Isherwood er han som skrev «A Single Man», «Cabaret» – og ja, han var homo. Det er verdt å nevne siden området rundt Nollendorfplatz har vært et homo-eldorado siden alltid.

Christopher Isherwoods leilighet i Nollendorfstraße

Verdens beste falafel
Det store valget ditt står mellom en classic falafel, som er 4-5 falafelboller med tilbehør og som betjeningen toaster før serveringen. Eller så kan du velge å få en typisk kebab-lefse med falafelballer, og selv velge fra tilbehøret på disken. Det siste alternativet minner veldig om Maoz sitt falafelkonsept, men kvaliteten på råvarene hos Boussi er hakket bedre. Alt smaker rett og rent og vidunderlig. Sausene er som regel snubletråden for en veganer på tur, men hos Boussi er alle sausene veganske. Junk-i-vei, med andre ord.

Boussi's meny

Av og til har du lyst til å sette deg ned, og falafeltallerkenen er helt okei, men pommes friten er lys og smaker ikke stort – og er det eneste som ikke helt er på toppnivå. Selv kjøper jeg nesten alltid zweimal classic. (?2.70 for classic-en er byens beste deal.) Én til å spise med en gang, og én litt senere. Hvis du blir stamkunde, som det er overhengende fare for, er du ikke den eneste. Boussi er plassen skoleungdommen stikker innom og kjøper en pommes frites før de går hjem, eller arbeidsfolk stikker innom i pausen og kjøper en varm drikk. Som utlending blir du tatt godt i mot, og alle som jobber der snakker mer enn god nok engelsk.

Inne på Boussi

Boussi er i gang med å åpne en filial nummer to ved Leipziger Platz (rett ved Potsdamer Platz). Jeg pleier allerede å legge de fleste frokostene mine til Boussi, og med en filial ved Potsdamer Platz blir det fort både lunsj og middag også.

Adresse:
Maaßenstraße 14
10777 Berlin

[googlemaps https://maps.google.no/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=Boussi+Falafel+GmbH,+Maa%C3%9Fenstra%C3%9Fe,+Berlin,+Germany&aq=2&oq=boussi+falafel&sll=53.552483,9.995821&sspn=0.008362,0.022724&ie=UTF8&hq=Boussi+Falafel+GmbH,&hnear=Maa%C3%9Fenstra%C3%9Fe,+10777+Berlin,+Germany&t=m&ll=52.497459,13.354105&spn=0.006295,0.006295&output=embed&w=425&h=350]
http://www.boussifalafel.de/

Offentlig transport:
Ubahn-stasjon Nollendorfplatz (U1, U2, U3 og U4)

Telefon:
Telefon: 030 – 33 98 64 00
info@boussifalafel.de

Åpningstider:
Søndag-torsdag: 10-midnatt
Fredag og lørdag: 10-02

FLERE RESTAURANTANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *