Red velvet cake

Saftig og søt kake med en nydelig kremostglasur. 

Her har vi ønskeoppskrift nummer to fra Facebook-vennene: Red velvet cake.

For å få den fine rødfargen bruker vi juice fra en rødbete. Dersom du ikke har juicer og ikke får tak i rødbetejuice på en annen måte så kan du bruke rød konditorfarge istedenfor. Wilton sin er vegansk, denne selger de på bakebutikker og kjøkkenbutikker.

Ingredienser: 

    • 1 rødbete
    • 3-3,5 desiliter soya- eller rismelk
    • 1,6 desiliter nøytral matolje
    • 400 gram hvetemel
    • 240 gram sukker
    • 2 teskjeer bakepulver
    • 2 teskjeer vaniljesukker

Ostekrem: 

    •  100 gram vegansk margarin
    • 100 gram vegansk kremost
    • Litt havsalt
    • 2 teskjeer vaniljeestrakt
    • 5-6 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 185 grader. Smør og mel to like kakeformer på mellom 20 og 25 centimeter i diameter. Har du ikke to like, så går det an å steke kaken i to omganger, eller å bruke en langpanne.

Press juicen ut av rødbeten. Ha over i et litermål og fyll opp med soya- eller rismelk slik at du totalt har 4 desiliter. Ha over i en liten bolle og rør inn oljen. 

Vei opp de mel og sukker, og sil over i en bakebolle sammen med bakepulver og vaniljesukker. Hell de våte ingrediensene over i de tørre, og visp røren raskt og kraftig sammen. Dette bør ta maks et minutt.

Fordel røren i formene.

Stek i 25 minutter. Avkjøl kakene i formene i ti minutter, før du løfter dem over på en rist.

Pass på at de er helt avkjølt før du begynner med montering og pynting.

Ostekrem og montering: 

Ha margarin, kremost, havsalt og vanilje i en kjøkkenmaskin og kjør det jevnt. Spe med melis til du har en fin og tykk smørbar glasur.

Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat og smør på godt med glasur på den.

Legg den andre bunnen forsiktig over og ryll på med glasur over og rundt kaken.

Avkjøl før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *