

Butter tofu
Indisk festmat med en herlig kremet saus.
Butter chicken uten smør og uten kylling? Hvorfor ikke? Her marinerer vi tofu i den gode sausen før vi sprøsteker den i pannen. Server med ris og naan og du får et skikkelig festmåltid.
Retten har tradisjonelt sett blitt laget med forskjellige kombinasjoner av både krydder og andre ingredienser, her er min variant:
Ingredienser:
- 250 gram tofu
- 1 løk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 rød chili (bruk kashmiri om du har)
- 2 centimeter ingefær
- 1 stor moden tomat
- Olje til steking
- 2 teskjeer korianderpulver
- 1 teskje garam masala
- 1 teskje gurkemeie
- 0,5 teskje nellik
- 2 spiseskjeer tomatpuré
- 1,5 desiliter usøtet soyamelk
- 1 spiseskje maisstivelse
- 1 desiliter hvetemel
- Salt
- 1 desiliter cashewnøtter + 1 desiliter vann
- Frisk koriander til servering
Framgangsmåte:
Skjær tofu i terninger med lengder på cirka 1,5 centimeter.
Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Skjær tomaten i terninger.
Varm opp litt olje i en panne og stek tofuterningene på alle sider til de er gylne.
Varm opp litt olje i en gryte og surr løk, hvitløk, chili og ingefær. Ha i koriander, garam masala, grukemeie og nellik og la det surre videre i noen minutter, Hell på tomatbitter og tomatpuré og la det hele koke opp.
Skru ned varmen og la det småkoke under lokk i ti minutter.
Visp sammen soyamelk og maisstivelse i en liten bolle. Hell i cirka en desiliter av sausen fra gryten og visp inn.
Legg tofubitene over i sausen og la det marinere i minst ti minutter.
Bland sammen hvetemel og salt på en tallerken, og vend inn tofubitene slik at de blir helt dekkea av blandingen, Stek de videre i pannen, ha gjerne i litt ekstra varme.
Hell resten av marinaden over i gryten. Kjør nøttene til fint pulver i en kjøkkenmaskin eller blender, ha i vann og kjør noen sekunder til. Hell over i sausen.
Smak til med salt. Visp godt mens sausen koker opp. Ha i tofubitene rett før servering.
Server butter tofu med frisk koriander, gjerne med ris og naan.
