Pannekaker med kaffesmør

Perfekt mat for de som løper – har jeg hørt!
Via min gode venninne Mari ble jeg gjort oppmerksom på at pannekaker med kaffesmør, lønnesirup og blåbær er noe som Runner’s World har anbefalt. Uten å stille for mange kritiske spørsmål så satt jeg i gang med å veganisere retten. Mari var litt spent på om det ble godt, og jeg synes at kombinasjonen pannekaker og kaffesmør ble helt fantastisk! Disse anbefales virkelig på det sterkeste.

Ingredienser: 

    • 2 toppa spiseskjeer vegansk margarin
    • 2,5 desiliter hvetemel
    • 1 spiseskje maisstivelse
    • 0,5 desiliter sukker 
    • 2 teskjeer bakepulver 
    • Litt salt 
    • 3,5 desiliter soyamelk 
    • 3 spiseskjeer soyayoghurt naturell
    • Vegansk margarin eller olje til steking

Tilbehør: 

    • 2 spiseskjeer avkjølt espresso eller sterk kaffe
    • 6 spiseskjeer vegansk margarin
    • Litt salt
    • Lønnesirup
    • Blåbær

Framgangsmåte: 

Smelt margarinen i en liten gryte.

Bland sammen hvetemel, maisstivelse, sukker, bakepulver og salt i en bolle.

Visp sammen soyamelk, soyayoghurt og smelta margarin. Hell blandingen over i de tørre ingrediensene og visp det hele raskt sammen.

La røren svelle i minst et kvarter.

Varm opp margarin eller olje i en panne og stek pannekakene på middels varme.

Tilbehør: 

Rør sammen kaffe, margarin og salt i en liten skål og sett kaldt slik at det får stivne litt.

Server pannekakene varme med kaffesmør, lønnesirup og blåbær.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *