Havrekjeks

Hjemmebakte kjeks er best, sånn er det bare. 

Det var en søndags ettermiddag. Jeg hadde hatt lyst på en kopp kaffe hele dagen, og fant endelig ut at det var på tide å sette i gang. Men jeg ville ha noe søtt til også. Fant ingenting i skuffer og skap, så bestemte meg for å bake noe kjapt. Slik kom denne oppskriften til, og da de var ferdige glemte jeg hele kaffekoppen og koste meg bare med kjeks istedenfor.

Ingredienser til 12 kjeks: 

    • 1 spiseskje linfrø
    • 2,5 spiseskjeer varmt vann
    • 1 desiliter vegansk margarin
    • 2 desiliter sukker
    • 2 desiliter hvetemel
    • 1 teskje bakepulver
    • 1,5 desiliter havregryn

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Smelt sjokoladeknappene i vannbad.

Knus linfrøene i en kaffekvern (eventuelt kan du kjøpe ferdig knuste linfrø), bland disse med vannet og la det stå i fem minutter.

Visp margarin og sukker hvitt med en håndvisp.

Ha i sjokolade, linfrøblanding og vaniljeekstrakt og visp videre. Sikt i hvetemel og bakepulver og visp til du har en jevn deig. Ha i et par spiseskjeer vann om det blir for tørt.

Vend inn havregryn og la deigen stå kaldt i femten minutter.

Rull ut kuler på litt mindre enn golfball-størrelse. Fordel de utover stekebrettet, pass på å ha godt med avstand mellom de.

Stek i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøl kjeksene på rist. Oppbevar i tett kakeboks.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *