Flautas

Meksikansk festmat!

Ingredienser til 4 porsjoner:

    • 1 desiliter svarte bønner
    • 2 søtpoteter (medium størrelse, eventuelt 1 stor)
    • 4 desiliter grønnsakskraft
    • 1 banan
    • 1 desiliter brun ris
    • 2 spiseskjeer olivenolje
    • 1 sjalottløk
    • 1 kinesisk hvitløk
    • Salt og pepper
    • 8 hvetetortilla
    • Tannpirkere eller grlilspyd
    • Olje til steking
    • Salat, salsa og ris til servering

Ostesaus:

    • 3 spiseskjeer vegansk margarin
    • 2 spiseskjeer hvetemel
    • 2 spiseskjeer næringsgjær
    • 1 teskje paprikapulver
    • 0,5 teskje chilipulver eller cayennepepper
    • 0,5 teskje røkt paprikapulver
    • 2 desiliter usøtet soyamelk
    • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Bønnene må vannes ut i minst 8 timer, og deretter kokes en halvtime, før du kan starte med resten.

Skrell potetene, og skjær dem i små terninger. Kok opp grønnsakskraften og ha dem i. Kok i ti minutter, til de er møre. Løft dem ut av gryten med en hullsleiv, og ha i en skål. Skrell bananen og ha den over. Mos det godt sammen.

Ha risen i gryta med kraften, og gi den et oppkok. Ha på lokket og la den putre forsiktig på lav varme i 40 minutter.

I mellomtiden varmer du olivenolje i en panne. Finhakk løk og hvitløk, og la det surre noen minutter i oljen. Ta pannen av varmen, og tilsett bønnene. Bland det sammen, og ha over i en skål. Mos bønnene litt med en gaffel.

Risen er klar når den er mør, og det ikke er mer væske igjen i gryta. Bland den sammen med bønnene og søtpotetmosen. Bananen fungerer som bindemiddel, og gjør at du får en veldig god og fast masse.

Dersom du ikke skal bruke alt på en gang, kan du nå sette blandingen i kjøleskap. Bare pass på å la den stå en time i romtemperatur når du skal bruke resten.

Varm tortillaene noen sekunder i mikro eller stekeovn slik at de blir litt mykere.

Legg noen spiseskjeer med fyll i en stripe midt på hver tortilla og rull sammen.

Fest med en tannpirker.

Varm opp olje til medium varme i en stekepanne og stek tortillarullene på hver side.

Ta ut tannpirkeren før servering. Server med ris, salat, salsa og ostesaus (framgangsmåte under).

Ostesaus: 

Smelt margarin i en liten gryte. Visp inn hvetemel, næringsgjær, paprikapulver, chilipulver og røkt paprikapulver. Visp inn litt og litt melk mens sausen småkoker. Når den har ønsket tykkelse smaker du til med salt og pepper.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *