

Søtpotetsuppe
Kremet suppe med smak av karri, kokos og en spennende chili.
Søtpoteter er enormt godt, og her bruker vi de sammen med kashmiri – en veldig spennende indisk chili som setter veldig god smak på asiatiske retter. Den gir en liten spiss på suppen, men det blir ikke spesielt spicy av den grunn. Bare godt. Kjempegodt.
Kokosmelk og gult karripulver har vi også i, karripulveret pleier jeg å kjøpe på asiatiske matbutikker heller enn vanlige dagligvarebutikker, det smaker mer av det.
Ingredienser til to porsjoner:
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 sjalottløk
- 1 kashmiri chili (eller en halv vanlig rød chili om du ikke får tak i)
- 1 stor søtpotet eller 3 små
- 2 spiseskjeer olje til steking
- 1 spiseskje gult karripulver
- 1 boks kokosmelk (cirka 3,3 desiliter)
- 2 desiliter vann
- 1 terning vegansk buljongpulver
- Litt salt og pepper
- Tørka chiliflak og olivenolje til servering
Framgangsmåte:
Finhakk hvitløk, løk og chili. Skrell søtpotetene og skjær de i terninger.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Surr hvitløk og løk i noen minutter, ha deretter chili og søtpotetbiter og surr det hele noen minutter til.
Rør inn karripulver og hell på kokosmelk, vann og buljongpulver.

La det hele koke opp, ha på lokk og skru ned varmen, la småkoke til søtpotetbitene er møre.
Kjør det hele jevnt med en stavmikser og server.
Tips: Suppen smaker godt med litt chiliflak og noen dråper god olivenolje.
