

Pasta med spinatpesto
Knallgrønn pasta med sopp.
Denne oppskriften har jeg funnet på en amerikansk veganblogg, og nå kan jeg ikke finne den igjen. Jeg har gjenskapt den etter egen fantasi, så mulig jeg er helt på jordet her, men det ble veldig godt uansett.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 250 gram tagliatelle
-
- 300 gram assortert sopp
-
- Olje til steking
-
- 2 store never spinat
-
- 2 hvitløksfedd
-
- 150 gram pinjekjerner
-
- 0,5 sitron
-
- 1 desiliter olivenolje
-
- Salt og peppe
Framgangsmåte:
Kok tagliatelle etter anvisning på pakken. Sil av vannet.
Grovhakk sopp. Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne og stek soppen gylden.
Grovhakk spinat. Ha spinat, hvitløk, pinjekjerner og saften fra sitronen i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til alt er finhakket. Stopp gjerne underveis og dytt massen ned fra kantene med en slikkepott.
Mens maskinen går så heller du i olivenoljen i en tynn stråle. Massen vil tykne og bli kremete. Smak til med salt og pepper.
Vend tagliatelle, sopp og spinatpesto sammen og server rykende varmt.