Restaurantanbefaling: Vöner, Berlin

I junk-himmelen med vegansk kebab i Berlin.

Vöner

Noe av det første du blir vant med som veganer er at du ikke lenger kan stikke innom kebabsjappa på hjørnet, og ta med deg en rullekebab til taxikøen. Å slippe rottekjøtt og e.coli er selvsagt en grei byttehandel, men jeg som har vokst opp i Drammen har et iboende ønske om å spise veldig usunne ting med saus på. Å se Vöner åpenbare seg i Friedrichshain (okay, jeg så den først på Happycow) var derfor sammenlignbart med ørkenvandreren og oasen.

Når du kommer inn døra får du umiddelbart følelsen av at dette først og fremst er en take-out-plass, men etter å ha hengt på Vöner en del har jeg flere ganger blitt overrasket over hvor mange folk som faktisk klarer å presse seg inn i lokalet. Stedet har tre bord og en vinduskarm, men du finner alltid plass. Praten går ofte på engelsk med amerikansk aksent, så dette er et sted du ikke trenger være flau for å være utlending. De ansatte snakker alle engelsk og er marginalt mindre sure enn det berlinske gjennomsnitt (som fortsatt er ganske surt). Maten lager de mens du venter, og for en kebab connoisseur er det pur glede å se kokken skjære tynne seitanskiver av det roterende kjøttstykket. Old school tyrker style!

Vönerteller, bitte!
På Vöner kan du både få den tradisjonelle kebaben i brød, eller en større tallerken med salat og pommes frites. Begge er kjempegode, men siden Vöner ligger litt utenfor allfarvei ender jeg som regel opp med en såkalt Vönerteller. Det er en stor middagstallerken full av vegansk kebabkjøtt, veikrosalat, nydelige, hjemmelagde pommes frites og valgfri saus. Jeg liker chili-varianten best, men Tahini-sausen er også verdt en porsjon. Vil du ha mer saus, og det vil alltid jeg, henter du bare en av flere spruteflasker som står på disken.

Vönerteller

Etter at du har spist deg mett på fett og sukker, går du til kassa og betaler. Med drikke ender du som regel på en 7-8 euro. En vanlig Vöner-kebab koster ?3.60, mens en Vöner-Teller med pommes frites og salat koster ?5.30. All brus koster ?2, som er standard på sånne plasser. Vöner selger også burgere og seitan-nuggets. Heldigvis ligger det en Bio Company-butikk på den andre siden av gata, og der kan du bruke resten av handlebudsjettet på å kjøpe inn økologisk frukt (og sjokolade).

Adresse:
Boxhagener Straße 56  10245 Berlin, Germany
www.voener.de

[googlemaps https://maps.google.no/maps?q=voener&aq=f&ie=UTF8&hl=en&hq=voener&t=m&ll=52.506726,13.468771&spn=0.013583,0.032015&output=embed&w=425&h=350]

Kollektivtransport:
S-Bahn: Ostkreuz,
Trikk M13: Neue Bahnhofstraße
Buss 240: Neue Bahnhofstraße

Telefon:
+49 30 99265423

Åpningstider:
Mandag til søndag 12-23

FLERE RESTAURANTANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *