Tempehnuggets

Herlig snacks med hjemmelaget ranchdressing. 

Ingredienser: 

    • 250 gram tempeh
    • 1 desiliter barbequesaus, gjerne hjemmelaget
    • 1 desiliter griljermel
    • 1 teskje røkt paprikapulver
    • 1 teskje chilipulver
    • Salt og pepper
    • Olje til steking

Ranchdressing: 

    • 2 desiliter soyarømme
    • 1 spiseskje sitronsaft
    • 1 hvitløksfedd
    • 0,5 teskje løkpulver
    • 2 kvaster persille
    • 1-2 gressløk
    • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Skjær tempeh i skiver med tykkelse på cirka 1*1 centimeter. Legg de i en plastpose, hell på barbequesaus, knytt igjen og rist slik at all tempehen blir dekket. La det stå og trekke i minst tretti minutter.

Forvarm stekeovnen til 175 grader, kle et stekebrett med bakepapir.

Bland sammen griljermel, røkt paprikapulver, chilipulver, salt og pepper i en liten skål. Vend tempehbitene i blandingen.

Pensle litt olje på bakepapiret og legg tempehbitene oppå.

Bak i ti minutter, vend på bitene og bak i fem minutter til.

Server tempehbitene varme med ranchdressing (oppskrift under).

Ranchdressing: 

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til du har en jevn masse. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *