Nøtteost med hvitløk og urter

Friskt og godt frokostpålegg. 

Ingredienser: 

  • 1,5 desiliter cashewnøtter
  • 2 spiseskjeer kokosolje
  • 1 desiliter vann
  • 2 spiseskjeer næringsgjær
  • 2 kvaster timian
  • 1 kvast oregano
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • Saften fra en halv sitron
  • 1 teskje eplesidereddik
  • Litt salt og pepper

Framgangsmåte: 

Bløtlegg nøttene i vann i noen timer. Sil av vannet.

Smelt kokosoljen.

Ha nøtter, kokosolje, vann, næringsgjær, timian, oregano, hvitløk, sitronsaft og eddik i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til du har en helt jevn masse.

Smak til med salt og pepper.

Ha over i en skål og sett kaldt i noen timer fram til servering.

Nøttepålegg smaker spesielt godt på bagels, toast og kjeks.

3 Comments

  1. Elin Ingrid Hemsen

    Hei hei. Jeg kan ikke se ordet nøtter er nevnt i oppskriften. Kan jeg bruke hva som helst nøtter?

    Mvh Elin

    1. Mari Hult

      Av en eller annen grunn har cashewnøtter blitt skrevet med bitte liten skrift! Jeg rydder opp i det nå.
      Foretrekker cashewnøtter til denne osten.

  2. Hei Mari! Hvor lenge holder denne seg i lukket boks i kjøleskapet?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *