

Nøtteost med hvitløk og urter
Friskt og godt frokostpålegg.
Ingredienser:
- 1,5 desiliter cashewnøtter
- 2 spiseskjeer kokosolje
- 1 desiliter vann
- 2 spiseskjeer næringsgjær
- 2 kvaster timian
- 1 kvast oregano
- 0,5 kinesisk hvitløk
- Saften fra en halv sitron
- 1 teskje eplesidereddik
- Litt salt og pepper
Framgangsmåte:
Bløtlegg nøttene i vann i noen timer. Sil av vannet.
Smelt kokosoljen.
Ha nøtter, kokosolje, vann, næringsgjær, timian, oregano, hvitløk, sitronsaft og eddik i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til du har en helt jevn masse.
Smak til med salt og pepper.
Ha over i en skål og sett kaldt i noen timer fram til servering.
Nøttepålegg smaker spesielt godt på bagels, toast og kjeks.
Advert
Advert
Hei hei. Jeg kan ikke se ordet nøtter er nevnt i oppskriften. Kan jeg bruke hva som helst nøtter?
Mvh Elin
Av en eller annen grunn har cashewnøtter blitt skrevet med bitte liten skrift! Jeg rydder opp i det nå.
Foretrekker cashewnøtter til denne osten.
Hei Mari! Hvor lenge holder denne seg i lukket boks i kjøleskapet?