Sitronmuffins

Sukkersøte og sitronsure muffins som passer like godt til barnebursdagen som kveldskaffen. 

Ingredienser: 

    • 2 sitroner
    • 4,5 desiliter hvetemel
    • 1 desiliter sukker
    • 2 spiseskjeer kikertmel
    • 0,5 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje natron
    • 0,5 teskje salt
    • 1 desiliter soyayoghurt
    • 3 skjeer rapsolje
    • 0,5 desiliter soyamelk

Glasur og pynt: 

    • 2 desiliter melis
    • Noen dråper sitronsaft
    • Eventuelt litt vegansk kakepynt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 8 former.

Riv sitronskallet og press ut saften.

Ha sitronskall, hvetemel, sukker, kikertmel, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Rør sammen.

Lag en grop i midten. Bland sammen sitronsaft, soyayoghurt, rapsolje og soyamelk og hell  i. Visp røren raskt og kraftig sammen.

Fordel røren i muffinsformene. Bak i 20-25 minutter, bruk trepinnetesten for å se om kakene er ferdige. Avkjøl muffinsene helt før du begynner å pynte de.

Glasur og pynting

Ha melisen i en liten skål, spe på med sitronsaft mens du rører helt til du får en tyktflytende og fin glasur.

Fordel glasuren utover kakene, topp med vegansk kakepynt om du får tak i. Server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *