Vegansk mørdeig

Kjempegod deig til søte terter og paier. 

Ingredienser: 

    • 175 gram vegansk margarin
    • 1,5 desiliter sukker
    • 2 spiseskjeer soyayoghurt
    • 3 spiseskjeer kikertmel
    • 6 desiliter hvetemel
    • 1,5 teskje bakepulver
    • 3 spiseskjeer vann eller soyamelk

Framgangsmåte: 

Visp margarin og sukker hvitt. Rør inn soyayoghurt.

Sikt inn kikertmel, hvetemel og bakepulver. Elt deigen sammen. Spe med vann eller soyamelk om det blir for tørt. Deigen skal være smidig og fin.

Ha i en bolle, dekk til med plastfolie og la stå kaldt i minst en halvtime før utbaking.

Deigen kan kjevles ut og stekes som tertebunn, du kan lage tørre kjeks av den, eller bruke i alle oppskrifter som krever mørdeig.

7 Comments

  1. Anna Pettersen

    Hva kan man bruke istedet for kikertmel

    1. Mari Hult

      Vet ikke helt – er kikertmelet som “gjør” denne oppskriften på en måte. Gjør det hele saftig og får det til å henge sammen.

  2. Eirin Josefine Sødal Blomberg

    Må man bruke mandelelstrakt? isåfall, hvor kjøpes det? 🙂

    1. Eirin Josefine Sødal Blomberg

      jeg ser jeg kommenterte på feil oppskrift. beklager

      1. Mari Hult

        Fort gjort 😀

  3. Har du erfaring med å oppbevare mørdeigen i kjøleskapet over natten, før den brukes tro?

    1. Mari Hult

      Det går helt fint 🙂

Leave a Reply to Anna Pettersen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *