Dynket sjokoladekake

Denne kaken bader i glasur.

Soaked chocolate cake er en bloggfavoritt for tiden, og den dukker opp i mange varianter. Konseptet er enkelt: Du baker en sjokoladekake, lager en varm glasur som stivner når den fryser, tar kaken ut av ovnen, prikker den opp med en gaffel og heller over den varme glasuren. Kaken kjøles ned og glasuren stivner, og du får et fantastisk saftig og smakfullt resultat.

Interessert? Her er oppskriften.

Ingredienser: 

    • 3,5 desiliter hvetemel
    • 2,5 desiliter sukker
    • 0,75 desiliter kakaopulver
    • 1 teskje natron
    • 0,5 teskje salt
    • 2,5 desiliter varmt vann
    • 1 teskje vaniljeestrakt
    • 0,75 desiliter rapsolje
    • 1 teskje eplesidereddik

Glasur: 

    • 100 gram vegansk sjokolade
    • 75 gram vegansk margarin
    • 2 spiseskjeer sterk kaffe
    • 4-5 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en liten ildfast form (15*25 centimeter) med bakepapir.

Rør sammen de tørre og de våte ingrediensene hver for seg. Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen.

Hell røren over i formen, bak i ovnen i 30 minutter. Lag glasuren mens kaken steker.

Glasur: 

Ha sjokolade, margarin og kaffe i en liten gryte og varm det opp til alt er smeltet. Visp inn melisen, pass på at det ikke blir for tyktflytende.

Når kaken er ferdigstekt tar du den rett ut av ovnen, og prikker i den med en gaffel. Ikke vær redd for å prikke mye i den, det skal være mange hull til glasuren!

Hell glasuren over kaken og glatt den ut på toppen med en slikkepott.

Avkjøl kaken en halvtime på benken, sett den deretter i kjøleskapet i minst tre timer slik at kaken får sette seg skikkelig.

Skjær i fine stykker før servering.

18 Comments

  1. Kan man ta bort kaffen? Hvis man lager for barn så er vel kaffe så bra å ha i?

    1. Mari Hult

      Går fint å ta den bort 🙂 Evt bruke decaf.

  2. Så veldig god ut! Går det ann å bruke solsikkeolje istedenfor rapsolje? 🙂

    1. Mari Hult

      Det går helt fint 🙂

      1. Thea Viviana

        Noen av mine ikke vegansk/vegetar folk likt den her kaka så godt at de også fikk oppskrifta. Si mye når kjøttetera lika den her kaka 😀

      2. Mari Hult

        Så gøy! Tusen takk for fin kommentar 🙂

  3. Passer denne kaken i en rund kakeform? 🙂

    1. Mari Hult

      JAvisst, det går helt fint 🙂

  4. Har så lyst til å lage denne i 50 års dagen til min mor! 🙂 Men har ikke eplecidereddik i hus, er det mulig å erstatte det med vanlig eddik eller vil det ødelegge resultatet?

    1. Mari Hult

      Bruk en lys eddik så går det fint det 🙂

      1. Supert!

  5. Hei:) når du skriver 2 sps kaffe, er det kaffepulver du mener eller ferdig kokt kaffe? Sorry, for et dumt spørsmål

    1. Mari Hult

      Ingen spørsmål er dumme!! 😮
      Mener ferdig kokt kaffe 🙂

  6. Henriette

    Egner denne kaka seg for frysing?

  7. Marie Kristine

    Hei! Går det an å lage denne glutenfri? Og er det mulig å doble oppskriften, eller tilpasse til en langpanne? Vil gjerne ha den med på jobb til kakesultne folk 🙂

    1. Mari Hult

      Dobling går fint. Ang glutenfri så har jeg ikke prøvd, men jeg har gode erfaringer med toro sin glutenfrie lyse melblanding. Da har jeg i litt mindre mel enn om det var hvetemel 🙂

  8. Heei. Jeg fulgte oppskriften men da jeg hadde fyllet på den varme kaken så begynte smøret og skille seg og legge seg som et ekstra lag på toppen..brukte eldorado sitt Smøremykt..burde kanskje ikke hatt fyllet på kaken når den er varm..

    1. Mari Hult

      Det skal gå greit å ha fyllet over når kaken er varm, det er litt av sjarmen med denne kaken. Jeg har ikke prøvd med Eldorado sin margarin her da, muligens den skiller seg for lett 🙁 Det var dumt. Håper du er mer heldig neste gang!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *