hjemmelaget mandelsmør

Mandelsmør

Lettvint smør med kun to ingredienser. Men du trenger en kjøkkenmaskin eller blender.

MANDELSMØR: Kjempegodt og hjemmelaget.
MANDELSMØR: Kjempegodt og hjemmelaget.

Dette gjelder nesten ikke som en oppskrift, men en av mine unge favorittlesere spurte spesifikt etter den, og da kjører vi på.

Smøret erstatter peanøttsmør fint på brødskiven, det kan brukes i middagsretter eller i rå kaker.

Ingredienser: 

    • 200 gram mandler
      • En klype havsalt (kan sløyfes om du ikke vil ha salt smak)

      Framgangsmåte: 

      Ha mandler og salt i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjør til du får smørkonsistens.

      Dette tar cirka ti minutter, avhengig av styrken på maskinen du bruker. Først vil mandlene bli pulverisert, deretter vil de starte å klumpe seg litt. Tilslutt blir fettet skilt ut og du får mandelsmør.

      Stopp gjerne underveis og dytt mandelmassen ned fra kantene med en slikkepott.

      Mandelsmør-kombi

      Når du får smørkonsistens har du mandelsmøret over i et glass med lokk.

      Mandelsmør oppbevares i kjøleskap.

      mandelsmør

      FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK PÅLEGG FINNER DU HER. 

      8 Comments

      1. Nydelig 🙂 Denne er deilig med kanel og sukker i også.

        1. Mari Hult

          Oh, takk for tips 🙂

      2. Hei. Prøvde å lage nøttesmør, men med hasselnøtter i stedet for mandler, sånn som det står i boka at man kan gjøre. Har kjørt det hele i ca. 1 time uten at det har blitt noe smør av det. Har jeg en dårlig blender eller er der en hemmelighet som jeg ikke har fått med meg?

        1. Mari Hult

          Høres ut som det er blenderen som ikke er kraftig nok dessverre. Evt kan du prøve å spe på med en spiseskje olje og se om det bedrer seg.

      3. Merete J

        Dette skal jeg prøve! Hvor lenge kan den oppbevares i kjøleskapet?

        1. Mari Hult

          Står fint noen uker 🙂

      4. Anna Kathrine Fløistad

        Prøv å legg nøttene i vann over natten først!

        1. Mari Hult

          Jeg synes ikke det fungerer bra når jeg skal lage “smør”. Men til “ost” eller “krem” så blir det helt fantastisk 😀

      Write a comment

      Your email address will not be published. Required fields are marked *