Kremet tomatsuppe

Lettvint, rask og kjempegod tomatsuppe. 

Hjemmelaget tomatsuppe er kjempegodt, og her får du en rask oppskrift. Her bruker vi en kombinasjon av friske tomater og hermetiske. Jeg foretrekker kirsebærtomater, men finner du andre som du liker bedre er det bare å kjøre på med det.

Ingredienser: 

    • 1 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • 2 kvaster timian + eventuelt ekstra til servering
    • 2 spiseskjeer olivenolje
    • 12 kirsebærtomater
    • 1 boks hermetiske tomater
    • 1 teskje grønnsaksbuljongpulver
    • 1 desiliter matfløte av soya eller havre
    • Salt og nykvernet pepper
    • Brødkrutonger til servering

Framgangsmåte: 

Finhakk sjalottløk, hvitløk og timian.

Varm opp oljen i en gryte og ha i sjalottløk, hvitløk, timian og kirsebærtomater. La det surre i et par minutter, ha deretter i hermetiske tomater, buljongpulver og fløte. La det koke opp og småkoke i noen minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser, smak til med salt og pepper.

Server varm, gjerne med noen hjemmelagde brødkrutonger og en kvast timian.

2 Comments

  1. anne-lise landvik

    hvor mange porsjoner er dette beregnet til? fint om dere hadde angitt antall porsjoner

    1. Mari Hult

      Den er til to porsjoner 🙂 Glemmer ofte å skrive det på, men alle oppskriften på bloggen er stort sett til to om ikke annet er oppgitt.

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *