Sachertorte

Klassisk sjokoladekake med aprikossyltetøy og sjokoladeglasur. 

Sachertorte er en skikkelig klassiker, oppfunnet av konditor Franz Sacher  i Wien i 1832. Kaken ses nå på som en turistattraksjon, og er en av Wiens største kulinariske fristelser.

Kaken inneholder tradisjonelt sett en del egg, men de har vi erstattet med soyayoghurt, kikertmel og bakepulver.

Ingredienser: 

    • Margarin/olje og kakaopulver til smøring av form
    • 140 gram mørk sjokolade
    • 140 gram vegansk margarin
    • 120 gram sukker
    • 1 teskje vaniljeestrakt
    • 2 desiliter soyayoghurt
    • 4 spiseskjeer kikertmel
    • 150 gram hvetemel
    • 0,5 teskje bakepulver

Fyll og glasur: 

    • 150 gram vegansk sjokolade
    • 3 spiseskjeer vegansk fløte eller kokosmelk
    • 1 desiliter aprikossyltetøy

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en springform på 20-22 centimeter med bakepapir i bunnen. Smør margarin eller olje langs kantene og dryss på kakaopulver slik at det dekker innsiden av formen.

Smelt sjokoladen i vannbad. Ha margarin og sukker i en bakebolle og visp det hvitt med en håndvisp. Hell sjokoladen forsiktig i mens du fortsetter å vispe.

Vend inn vaniljeestrakt og soyayoghurt. Sikt i kikertmel, hvetemel og bakepulver. Vend røren forsiktig sammen.

Hell røren over i kakeformen, glatt ut toppen med en slikkepott.

Stek kaken i 45-50 minutter, bruk trepinnetesten for å se om den er ferdig. Avkjøl før pynting.

Fyll og glasur: 

Smelt sjokoladen og fløten/kokosmelken sammen i en liten gryte.

Del kaken forsiktig på midten. Legg den ene delen med skjæresiden opp på et serveringsfat.

Ha aprikossyltetøyet over (om det er litt hardt/stivt så kan du varme det opp litt før du smører det på), smør utover.

Legg den andre halvdelen over.

Smør sjokoladeglasuren over og rundt kaken. Avkjøl før servering slik at sjokoladeglasuren får stivne.

Sachertorte serveres i fine stykker, gjerne sammen med en klatt sukkerfri plantekrem.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *