

Tempehboller
Herlige “kjøttboller” i en spicy tomatsaus – fin som tapas eller smårett. rett.
Ingredienser:
-
- 250 gram tempeh
-
- 1,5 desiliter brune linser
-
- 1 sjalottløk
-
- 0,5 kinesisk hvitløk
-
- 2,5 desiliter valnøtter
-
- 1 teskje tørka timian
-
- 1 teskje tørka basilikum
-
- 1 desiliter hvetemel
-
- Litt salt
-
- Litt pepper
-
- Olje til steking
Tomatsaus:
-
- 0,5 kinesisk hvitløk
-
- 0,5 rød chili
-
- Olje til steking
-
- 0,5 teskje røkt papirkapulver
-
- 2 desiliter knuste tomater
-
- 1 teskje økologisk grønnsaksbuljongpulver
Framgangsmåte:
Skjær tempeh i mindre biter. Damp de i ti minutter i en dampkoker for å få vekk litt av den bitre smaken (dette er ikke nødvendig, men gir tempehen en litt mykere smak).
Kok linsene møre i godt med vann.
Grohakk sjalottløk og hvitløk.
Ha tempeh, linser, sjalottløk, hvitløk, valnøtter, timian, basilikum og hvetemel i en kjøkkenmaskin. Kjør til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.
Sett blandingen kaldt i en halvtime før steking.
Varm opp oljen i en stekepanne. Form boller av tempehdeigen og stek de gylne.
Tomatsaus:
Finhakk hvitløk og chili. Varm opp oljen i en liten gryte. Ha i hvitløk, chili og røkt paprikapulver. Surr det sammen i noen minutter. Ha i tomater og buljongpulver, la det småkoke til tempehbollene er ferdigstekte. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Vend tempehbollene i sausen rett før servering. Server varmt.