Tempehboller

Herlige “kjøttboller” i en spicy tomatsaus – fin som tapas eller smårett. rett.

Ingredienser: 

    • 250 gram tempeh
    • 1,5 desiliter brune linser
    • 1 sjalottløk
    • 0,5 kinesisk hvitløk
    • 2,5 desiliter valnøtter
    • 1 teskje tørka timian
    • 1 teskje tørka basilikum
    • 1 desiliter hvetemel
    • Litt salt
    • Litt pepper
    • Olje til steking

Tomatsaus: 

    • 0,5 kinesisk hvitløk
    • 0,5 rød chili
    • Olje til steking
    • 0,5 teskje røkt papirkapulver
    • 2 desiliter knuste tomater
    • 1 teskje økologisk grønnsaksbuljongpulver

Framgangsmåte: 

Skjær tempeh i mindre biter. Damp de i ti minutter i en dampkoker for å få vekk litt av den bitre smaken (dette er ikke nødvendig, men gir tempehen en litt mykere smak).

Kok linsene møre i godt med vann.

Grohakk sjalottløk og hvitløk.

Ha tempeh, linser, sjalottløk, hvitløk, valnøtter, timian, basilikum og hvetemel i en kjøkkenmaskin. Kjør til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.

Sett blandingen kaldt i en halvtime før steking.

Varm opp oljen i en stekepanne. Form boller av tempehdeigen og stek de gylne.

Tomatsaus: 

Finhakk hvitløk og chili. Varm opp oljen i en liten gryte. Ha i hvitløk, chili og røkt paprikapulver. Surr det sammen i noen minutter. Ha i tomater og buljongpulver, la det småkoke til tempehbollene er ferdigstekte. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.

Vend tempehbollene i sausen rett før servering. Server varmt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *